Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragédia na dovolenke snov: Ace (†8) dostal vyrážku, potom prišla šokujúca diagnóza a smrť

Ace so svojou matkou Amber Fieldovou Zobraziť galériu (2)
Ace so svojou matkou Amber Fieldovou (Zdroj: Facebook/Amber Field)

LONDÝN - Dovolenka snov v Karibiku sa pre britskú rodinu zmenila na absolútnu nočnú moru. Osemročný chlapec z Portsmouthu na Barbadose náhle vážne ochorel – tak ťažko, že už pre neho lekári nemohli nič urobiť. Spočiatku to všetko vyzeralo ako neškodná vyrážka. Potom prišlo podozrenie na meningitídu. Nakoniec lekári stanovili šokujúcu diagnózu akútnej myeloidnej leukémie. Teraz je malý Ace mŕtvy.

Ihneď po diagnostikovaní leukémie spustili rodinní priatelia zúfalú zbierku, aby mohli s Aceom pri najbližšej príležitosti letieť domov na liečbu. Na platforme GoFundMe rýchlo presiahli cieľovú sumu daru 100 000 libier (okolo 113 000 eur).

ilustračné video

Dovolenka v exotike: Safari hotel v Krugerovom parku v JAR (Zdroj: Profimedia)

Koncom minulého týždňa sa však chlapcov stav dramaticky zhoršil, ako informovali noviny The Sun. Ace utrpel záchvat, ktorý spôsobilo smrteľné krvácanie do mozgu. Lekári ho následne uviedli do umelej kómy, z ktorej sa už neprebudil.

Tragédia na dovolenke snov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Amber Field)

Jeho matka Amber Fieldová (30) v sobotu krátko po jeho smrti napísala v srdcervúcom príspevku: „Ace teraz odpočíva. Žiadna stopa nie je príliš malá na to, aby zanechala stopu na tomto svete. Dobrú noc Acey Pops, dnes si príroda vybrala svoju vlastnú cestu. Si moja existencia a budem ťa milovať a pamätať do posledného dychu."

Rodina priletela na Barbados 21. decembra a 3. januára malý chlapec náhle ochorel. Keď bolo jasné, že Ace už nenadobudne vedomie, jeho rodičia urobili najťažšie rozhodnutie v živote o vypnutí podpory života.

 

Ace is now resting 👼 5th March 2014 - 14th January 2023 There is no footprint too small to leave an imprint in this...

Posted by Amber Field on Saturday, January 14, 2023

Obzvlášť stresujúce pre príbuzných bolo, že rozhodnutie matky Amber a otca Davida, ktorý žije oddelene od rodiny, vedenie nemocnice neakceptovalo, uvádza ďalej denník The Sun. Na Barbadose sa prístroje nesmú vypnúť dovtedy, pokiaľ bije srdce.

„Nechápem, prečo nám to robia. Je kruté a zlé sedieť vedľa svojho dieťaťa a vedieť, že je mŕtve a že jeho srdce bije len vďaka ventilátoru.“ Nakoniec Ace "odišiel" sám.

 

My first born nephew acey John rewcastle xx

Posted by Joey Field on Thursday, September 8, 2022

Aceova rodina chce teraz pochovať svojho chlapca doma a zvýšiť povedomie na Barbadose, aby prehodnotili zákon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu