Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česi sa bavia na značke pri kruhovom objazde: Hotové bludisko, uhádnete, ako z neho von?

Kuriózny kruhový objazd v Miloviciach Zobraziť galériu (2)
Kuriózny kruhový objazd v Miloviciach (Zdroj: Facebook/Mesto Milovice)

MILOVICE - České mesto Milovice neďaleko Prahy postavilo naozaj kuriózny kruhový objazd. Je mätúci pre vodičov aj odborníkov. A pritom stál obec v prepočte vyše 830-tisíc eur. Dopravná značka, ktorá je pred ním umiestnená, vodičom pripomína hru hadíka na starých mobilných telefónoch.

Nehoda vodiča ukrajinskej národnosti v Nitre sa posunula, vodič čelí obvineniu (archívne video)

Nehoda vodiča ukrajinskej národnosti v Nitre sa posunula, vodič čelí obvineniu (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

Ako informuje CNN Prima News, mnohí vodiči sa v obci pýtajú, čo značka znamená a ako majú vozidlá nad 3,5 tony kruhovým objazdom prechádzať. Nad dopravnou značkou si láme hlavu aj dopravný expert Roman Budský: "Z dopravného značenia nie je jasné, že ide o kruhový objazd. Nedozvieme sa ani kto má prednosť v jazde. Šofér, ktorý tam prichádza, sa na ňu pozrie a vlastne netuší, čo sa od neho chce." 

Starosta obce objasnil, že s výstavbou "kruháča" začali už počas predošlého vedenia. Niektoré dopravné značky ešte nie sú osadené a musia ich doplniť. 

Podľa vedúceho dopravného inšpektorátu Josefa Ulricha má značka svoje opodstatnenie. Vysvetľuje, že nákladné auto nad 3,5 tony nesmie odbočiť doprava priamo, ale musí obísť celý kruhový objazd, aby ho potom mohol následne opustiť vpravo. Ak by tak neurobil, pravdepodobne by skončil na chodníku alebo zvalil stĺp.

Viac o téme: Kruhový objazdKuriozitaMilovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu