Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Našli šesť ďalších tiel z potopenej vojnovej lode Sukchótchaj

(Zdroj: SITA/Royal Thai Navy via AP)

BANGKOK - Šesť ďalších tiel vytiahli v sobotu záchranári z mora po tom, ako sa pred týždňom potopila thajská vojnová loď. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP. Loď Sukchótchaj hliadkovala 18. decembra večer v Thajskom zálive v provincii Pračuapkchíríkchan na juhu krajiny, keď narazila na silnú búrku a poškodil sa jej elektronický systém.

Posádka prestala plavidlo ovládať. To sa následne prevrátilo na bok. Približne 37 kilometrov od juhovýchodného pobrežia Thajska sa krátko pred polnocou potopilo. Počas rozsiahlej záchrannej operácie sa podarilo dostať z vĺn 76 živých členov posádky, 17 námorníkov z tejto 105-člennej posádky je však stále nezvestných. Podľa thajských námorných síl existujú "predbežné dôkazy", že novo nájdené telá patria k posádke stroskotanej korvety Sukchótchaj a budú podrobené testom DNA.

Šesť ďalších tiel vyzdvihnutých počas uplynulého týždňa identifikovali ako členov posádky lode Sukchótchaj. Na pátraní po zvyšných telách sa okrem armády podieľajú aj rôzne miestne spoločnosti a súkromný sektor. Thajské námorné sily označili tento incident za "jednu z najväčších tragédií" vo svojej histórii. Korveta Sukchótchaj bola nasadená do prevádzky v roku 1987 a postavená v Spojených štátoch medzitým už neexistujúcou spoločnosťou Tacoma Boatbuilding Company.

Viac o téme: LoďObeteZáchranáriSukchótchaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu