Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúca správa: V budovách britskej vlády sa našli stopy po tvrdých drogách

Boris Johnson o žiadnych tvrdých drogách nevedel. Zobraziť galériu (2)
Boris Johnson o žiadnych tvrdých drogách nevedel. (Zdroj: SITA/Gareth Fuller/PA via AP)

LONDÝN - Tvrdé drogy vraj našli vo vidieckom sídle britských ministrov zahraničných vecí. Informoval o tom denník Guardian na základe zasvätených zdrojov. Predpokladá sa, že ide o kokaín. Podobné drogy vraj našli aj na Downing Street.

Podľa správy sa v budovách používaných britskou vládou našli stopy tvrdých drog. The Guardian v piatok večer s odvolaním sa na zasvätené zdroje informoval, že stopy bieleho prášku boli objavené minulé leto na vidieckom sídle Chevening, ktoré používajú britskí ministri zahraničných vecí.

ilustračné video

Díler ponúkal drogy priamo pred nemocnicou (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Hovorí sa, že blízki spolupracovníci vtedajšej štátnej tajomníčky Liz Trussovej tam oslavovali dva víkendy krátko predtým, ako bola zvolená za premiérku. Podľa správy sa predpokladá, že išlo o kokaín.

Podobné látky sa údajne našli aj na Downing Street po lockdownových večierkoch, ako povedali pre Guardian iné informované zdroje. Expremiér Boris Johnson, ktorý bol vtedy ešte pri moci, ani samotná Trussová však o drogách nevedeli a ani ich neužívali.

Šokujúca správa: V budovách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein)

Trussová a Johnson odmietajú drogy na lockdownových večierkoch

Hovorkyňa Liz Trussovej odmietla obvinenia ako "nepravdivé". Trussová aj Johnson povedali, že o takýchto nálezoch nepočuli. 

Aféra o zakázaných večierkoch na Downing Street počas lockdownu výrazne prispela k pádu expremiéra Johnsona. Na druhej strane Liz Trussová musela po niekoľkých týždňoch odstúpiť z funkcie pre katastrofálne dôsledky jej hospodárskej politiky. Obaja ohlásili tvrdší postup proti tvrdým drogám.

Viac o téme: DrogyKokaínBritská vládaLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu