Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Halucinácie v austrálskom meste Sydney: Za všetko mohla kontaminovaná zelenina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Deväť ľudí v austrálskom meste Sydney malo po konzumácii špenátu "rôzne reakcie na otravu vrátane halucinácií". Šarža špenátu bola podľa predpokladov "neúmyselne kontaminovaná nejakou prímesou". V piatok o tom informovala tlačová agentúra AFP.

Zdravotnícky úrad austrálskeho štátu Nový Južný Wales v Sydney uviedol, že ľudia zo štyroch rôznych domácností potrebovali liečbu po "možnom priotrávení súvisiacom s potravinami", konkrétne s kontaminovaným baby špenátom od spoločnosti Riviera Farms, kúpenom vo veľkoobchode Costco. Zdravotnícky úrad po predbežnom vyšetrovaní varoval pred prípadnými "závažnými" príznakmi súvisiacimi s konzumáciou špenátu, vrátane blúznenia (delíria), stavu zmätenosti, halucinácií, rýchleho tepu srdca a rozmazaného videnia.

Nikto nezomrel

Podľa predstaviteľov baby špenát, kúpený v predajni Costco s dátumom spotreby 16. decembra, "nie je bezpečný na konzumáciu a ľudia, ktorí ho majú doma, by ho mali vyhodiť". Riaditeľ Informačného centra pre jedy v štáte Nový Južný Wales, doktor Darren Roberts, pre noviny Sydney Morning Herald povedal, že niektorí pacienti sú aj viac než deň po objavení príznakov stále chorí. "Tí pacienti, ktorým bolo naozaj zle, mali také jasné halucinácie, že videli okolo seba veci, ktoré tam vôbec neboli," povedal Roberts. "Nevedeli dobre opísať, čo sa im vlastne stalo," dodal lekár. "Nikto nezomrel, takže nás to teší a dúfame, že to tak aj zostane. Ale tí ľudia sú naozaj chorí," upozornil.

Viac o téme: ŠpenátKontamináciaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu