Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SUV vrazilo do obchodu Apple: Jeden človek zomrel, 16 ľudí utrpelo zranenia

SUV vrazilo do obchodu Apple Zobraziť galériu (2)
SUV vrazilo do obchodu Apple (Zdroj: SITA/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP BOSTON OUT)

HINGHAM - Športové úžitkové vozidlo (SUV) vrazilo v pondelok cez výklad do obchodu spoločnosti Apple v americkom štáte Massachusetts, usmrtilo jedného človeka a zranilo ďalších 16 ľudí, informovali tamojšie úrady. Informovala o tom agentúra AP.

Polícia incident v meste Hingham v okrese Plymouth vyšetruje, ale zatiaľ neuviedla, či išlo o nehodu. Policajný veliteľ v meste David Jones iba oznámil, že vodiča vypočúvajú. "Dnes dopoludnia sa stalo niečo nemysliteľné a ľudia sa snažia z toho spamätať," povedal na tlačovej konferencii okresný prokurátor Timothy Cruz.

Cruz odmietol zverejniť meno vodiča, ktorým bol muž, a mená obetí. Doplnil len, že SUV tmavej farby prerazilo tabuľové sklo výkladu obchodu a narazilo do množstva ľudí. V sklenenej stene obchodu bolo vidieť veľkú dieru a pohybovali sa tam záchranári, ktorí prišli na miesto krátko po incidente pred 11.00 h miestneho času. Obchod na ulici Derby Street mal byť otvorený približne hodinu pred incidentom. Šéf mestského hasičského zboru Steve Murphy informoval, že čaty posudzujú stabilitu budovy.

SUV vrazilo do obchodu Apple
Zobraziť galériu (2)
SUV vrazilo do obchodu Apple  (Zdroj: SITA/AP Photo/Steven Senne)

Viac o téme: NehodaObeťZraneníSUVUSAApple
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu