Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Weber a Heger potvrdili plné členstvo OĽANO v tábore európskych ľudovcov: Slovenské strany mali výhrady

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Twitter/Manfred Weber)

LISABON - Strana OĽANO získala v piatok v Lisabone na politickom združení Európskej ľudovej strane (EPP) plnohodnotné členstvo v tábore ľudovcov. Potvrdil to predseda EPP Manfred Weber spolu so slovenským premiérom Eduardom Hegerom po skončení hlasovania, v rámci ktorého slovenská vládna strana dostala väčšinu hlasov. Informuje spravodajca TASR z Lisabonu.

Weber ohlásil, že tábor ľudovcov bol posilnený o novú členskú stranu, a spresnil, že v rámci vnútrostraníckych debát získala slovenská strana plnú podporu pre plnohodnotné členstvo v EPP. Ocenil, že je to politická sila, ktorá má záujem zveľaďovať budúcnosť Slovenska, a že táto strana spĺňa tri základné kritériá a princípy právneho štátu.

Šéf EPP vyjadril radosť z ďalšieho lídra

Šéf EPP sa poďakoval europoslancovi Petrovi Pollákovi, ktorý viedol rokovania o členstve, a vyjadril radosť, že v Európskej rade budú mať ľudovci ďalšieho lídra, ktorý už nebude vystupovať len ako hosť a pozorovateľ EPP. Heger uviedol, že je to aj ocenenie domácej politickej práce OĽANO. Tvrdí, že strana po niekoľkých rokoch spolupráce s ľudovcami dostala šancu budovať spoločnú budúcnosť EPP a tak aj silnejšiu Európu, ktorá musí čeliť vážnym výzvam a hrozbám."To je to, čo robíme dnes. Budujeme jednotu v najsilnejšej a najvplyvnejšej politickej rodine. Chceme prispieť k silnejšej Európe, ktorá zaistí mier, stabilitu, rast a vysokú kvalitu života jej občanom," vysvetlil premiér.

Viac o téme: ČlenstvoOĽANOEPPManfred WeberEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu