Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Masová streľba v mexickom meste Irapuato: Útočníci zabili v bare 12 osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MEXIKO - Dvanásť ľudí bolo zabitých v sobotu večer v bare v mexickom meste Irapuato v štáte Guanajuato, kde neznámi útočníci spustili paľbu. Ide o druhú masovú streľbu v tomto štáte v strednej časti Mexika za menej než mesiac. Informujú o tom agentúry Reuters a AFP, ktoré sa odvolávajú na miestnych predstaviteľov.

Lokálne úrady potvrdili úmrtie šiestich mužov a šiestich žien a tiež troch zranených. Motív streľby nebol bezprostredne známy. Stredomexický štát Guanajuato posledné roky sužuje násilie medzi drogovými kartelmi. Ozbrojení útočníci zabili 21. septembra desať ľudí v biliardovej herni v meste Tarimoro ležiacom približne 96 kilometrov juhovýchodne od mesta Irapuato. Od decembra 2006, keď mexická vláda spustila kontroverznú vojenskú operáciu zameranú proti nelegálnym drogám, zaznamenali v Mexiku vyše 340.000 vrážd. Za väčšinu z nich sú pritom podľa mexických úradov zodpovedné kriminálne skupiny.

Prezident viní predošlé vlády

Prezident Mexika Andrés Manuel López Obrador, ktorý sa funkcie ujal koncom roku 2018, prisľúbil zníženie rekordnej úrovne násilia páchaného ozbrojenými gangmi. Reuters konštatuje, že zatiaľ čo počet vrážd v roku 2022 mierne klesol, z aktuálnych údajov vyplýva, že počas Obradorovho šesťročného funkčného obdobia má Mexiko nábeh na to, že môže zaznamenať vôbec najviac vrážd vo svojich moderných dejinách. Prezident za nárast bezprávia v krajine viní korupciu v predošlých vládach.

Viac o téme: BarZabitieútočníciMexikoIrapuato12 ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu