Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat v prípade, Elon Musk napokon kúpi Twitter: Zaplatí pôvodnú sumu 44 miliárd dolárov

Cena akcií Twitteru stúpla o 22 percent Zobraziť galériu (2)
Cena akcií Twitteru stúpla o 22 percent (Zdroj: SITA/AP Photo/Seth Wenig)

WASHINGTON - Miliardár Elon Musk napokon kúpi sociálnu sieť Twitter, a to za pôvodne navrhnutú cenu 44 miliárd dolárov. Oznámil to v utorok Americkej komisii pre cenné papiere a burzy (SEC), informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Prípadom predaja Twitteru Elonovi Muskovi sa mal o dva týždne zaoberať súd v americkom štáte Delaware. Žalobu podal Twitter, ktorý sa takto snažil Muskovi zabrániť, aby odstúpil zo svojej pôvodnej ponuky. Tú predložil v apríli, avšak v júli dohodu s Twitterom označil za neplatnú, keďže ho táto firma údajne zavádzala ohľadne počtu falošných účtov na sieti. 

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk sa v utorok 22. marca 2022 zúčastňuje otvorenia továrne Tesla Berlin Brandenburg v nemeckom Gruenheide.
Zobraziť galériu (2)
Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk sa v utorok 22. marca 2022 zúčastňuje otvorenia továrne Tesla Berlin Brandenburg v nemeckom Gruenheide.  (Zdroj: SITA/Patrick Pleul/Pool via AP)

Cena akcií Twitteru stúpla o 22 percent

Experti nedávali Muskovi na súde veľké šance a podľa agentúry AP upozorňovali, že okrem pôvodne dohodnutej sumy by zrejme napokon musel platiť aj úroky z omeškania. Podnikateľ teraz hovorí, že sociálnu sieť kúpi po tom, čo si zabezpečí financovanie. Žiada tiež stiahnutie žaloby.

V reakcii na túto správu stúpla v utorok cena akcií Twitteru o 22 percent na 51,60 dolára. Musk má zaplatiť 54,20 dolára za akciu. Cena akcií Twitteru pôvodne poklesla po tom, čo si Musk rozmyslel kúpu tejto sociálnej siete.

Viac o téme: KúpaTwitterElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu