Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cestujúci zažili dovolenkové peklo: Lietadlo začalo horieť, pasažieri zostali uväznení na týždeň v Rumunsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BUKUREŠŤ - Lietadlo malo absolvovať bežný let z Bukurešti do Liverpoolu. Lenže počas štartu stroja maďarskej spoločnosti Wizz Air z bukurešťského letiska sa stalo čosi nečakané. Lietadlo do niečoho narazilo a jeho motor začal horieť. Cestujúci zažívali hororové chvíľky.

archívne video

Poplach v centre Bratislavy, kde museli hasiči zasahovať pri požiari známeho kina, evakuovali aj blízke ministerstvo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ako vyšlo neskôr najavo, pri tom, ako sa nos lietadla začal zdvíhať z dráhy, došlo k zrážke s kŕdľom vtákov. Všetko sa to odohralo o 6:15 hodine. Hneď po zrážke vzbĺkol jeden z motorov. O udalosti informovali weby Daily News Hungary a Stokesentinel.co.uk. Akoby to nestačilo, plamene sa rozšírili aj na brzdy.

Po úspešnom núdzovom pristátí letecká spoločnosť pôvodne presunula let na 10:30. Lenže 150 pasažieri museli napokon lietadlo o 10:25 opustiť, píše stránka Lancs.live.

Pasažieri si s hrôzou uvedomili, že sa domov tak skoro nedostanú a začala sa medzi nimi šíriť panika a plač.

Horor sa však týmto neskončil. Aerolinky cestujúcim oznámili, že ďalší let do Liverpoolu odlieta až 8. októbra a tak musia v Rumunsku prežiť viac ako týždeň. Šiestich pasažierov previezli do štyri hodiny vzdialeného hotela, ten im však oznámil, že pre nich nemá miesto.

Napokon všetkých neskoro v noci ubytovali v jednej izbe, ktorá sa bežne nepoužíva. Na stanovisko spoločnosti Wizz Air sa stále čaká, zatiaľ sa nevyjadrila.
 

Viac o téme: DovolenkaZrážkaBukurešťRumunskoWizz Air
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu