Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maďarská vláda nariadila ministerstvám dočasne zastaviť vyplácania platieb

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Laszlo Balogh)

BUDAPEŠŤ - V októbri nebudú môcť maďarské ministerstvá vyplácať žiadne platby, výnimkou budú mzdy, dôchodky a financie spojené s plnením verejných úloh. Neverejné nariadenie vlády zverejnila v stredu komerčná televízia ATV, ktorej túto správu potvrdil rezort financií, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Vláda nariadila disciplinované, šetrné hospodárenie v rozpočtových orgánoch, čím reaguje na energetickú krízu spôsobenú sankciami voči Rusku. Za zemný plyn a elektrinu musíme vplyvom sankcií priplatiť, takže kým budú sankcie platiť, vláda bude hospodáriť šetrne," reagovalo ministerstvo financií na otázku televízie ATV.

Dodržiavanie nariadenia bude kontrolované

Vláda vypláca mzdy, dôchodky, financie na verejné školstvo, vysoké školstvo, sociálne a zdravotné výdavky, ale aj financie spojené s verejnými úlohami, ako aj platby programov EÚ pre rozpočtové obdobie rokov 2014 až 2020 a materiálne výdavky, zverejnilo ministerstvo financií. Na všetky ostatné platby bude potrebné jeho povolenie. Dodržiavanie nariadenia bude kontrolovať Vládny kontrolný úrad.

Viac o téme: VládaZákazMinisterstváPlatbyVyplácanieMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu