Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Rusko mobilizuje v plnom prúde: Týmito zbraňami chcú obsadiť Ukrajinu? Je to úplný ŠROT!

Vybavenie ruských vojakov, ktorí odchádzajú na front po vyhlásení mobilizácie.
Vybavenie ruských vojakov, ktorí odchádzajú na front po vyhlásení mobilizácie. (Zdroj: Twitter/Nexta)

MOSKVA – Po vyhlásení čiastočnej mobilizácie, sa v Rusku spustila vlna paniky. Tisíce mladých mužov sa ešte aj v týchto chvíľach snažia opustiť svoju krajinu. Tí, ktorí nemajú na výber a vzťahujú sa na nich podmienky vstupu do ruskej armády, už vyfasovali prvé zbrane, teda to, čo z nich zostalo.

Obrázky a videá plné nariekajúcich detí, mladých žien a mužov zaplavili internet už počas marcovej mobilizácie na Ukrajine. Vyhlásil ju prezident Volodymyr Zelenskyj za účelom obrany proti ruskému agresorovi, ktorý 24. februára spustil mohutnú vojenskú ofenzívu na nášho východného suseda. Všetci muži, ktorí boli schopní bojovať a chceli brániť svoju vlasť, vstúpili do ukrajinskej armády. Mobilizácia teraz prebieha aj v Rusku, lenže nie za účelom obrany. Ruské ženy a deti nariekajú za svojimi mužmi, ktorých Putin povolal do nezmyselnej vojny.

Nezmyselnosť týchto bojov akoby podčiarkovalo "najnovšie" vybavenie pre ruských vojakov. Najväčšia krajina sveta sa už nesnaží skrývať pred svojimi obyvateľmi svoje obrovské finančné problémy. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom jeden z ruských vojakov ukázal celému svetu, čo mu poskytol štát pre "špeciálnu vojenskú operáciu". 

Rusi odchádzajú na ukrajinský front so zničenými zbraňami, ktoré sú na mnohých miestach pokryté hrdzou. Pri pohľade na kalašnikov, ktorý je vidieť na videu, je otázna celková bezpečnosť používania takejto zbrane. Vojaci sú doslova šokovaní. Podľa portálu Wiadomości boli dokonca pod vplyvom alkoholu. Morálka a oddanosť ruskej armáde sa prejavuje v plnom prúde. 

Odchod na front

Mladí Rusi opúšťajú svoje rodiny a sú prevážaní na front. Koncom februára Kremeľ hlásil, že "špeciálna vojenská operácia" na Ukrajine potrvá len niekoľko dní, nanjvyš týždňov. Rusiutrpeli len nedávno zdrvujúcu porážku v charkovskej oblasti a toto územie museli opustiť. Chýbajú im vojaci, vojenská technika a pri pohľade na vybavenie, očividne aj zbrane. "Ocko, ahoj!", kríči malé dieťa v dave za vojakmi, ktorí odchádzajú na front. "Mami, neboj sa, ja sa vrátim," lúči sa mladý vojak so svojou rodinou. "Toto nie je vojna, ale politika!", háda sa jeden z mužov s veliacim oddielu. 

Portál Medúza vo včerajších hodinách uviedol, že Rusko plánuje zmobilizovať až 1,2 milióna mužov, pričom väčšinu majú tvoriť obyvatelia menších miest. Z Moskvy sa má na Ukrajine ocitnúť podľa odhadov okolo 16-tisíc mužov, z Petrohradu tritisíc. Podľa oficiálnych údajov malo byť do čiastočnej mobilizácie povolaných 300-tisíc Rusov. 

212. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Viac o téme: ZbraneMobilizáciaRuskoUkrajina v krízeVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu