Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šialený prípad z USA! Vegánska matka vyhladovala svojho syna na smrť: Jedol vraj iba banány, avokádo a mango

Vegánka odsúdená na doživotie Zobraziť galériu (2)
Vegánka odsúdená na doživotie (Zdroj: abc7)

FLORIDA - Sheila O'Leary (39) vyhladovala svojho syna na smrť. Mal iba 18 mesiacov, keď ho zdravotníci našli podvyživeného, bez známok života. Rodičia vraj namiesto toho, aby zavolali pomoc, keď začal ťažko dýchať, si išli ľahnúť. Chlapec zomrel v septembri 2019. Vážil iba 7,7 kg. Okrem materského mlieka jedol iba surovú zeleninu a ovocie.

Manželia O'Learyovci dodržiavali prísnu vegánsku diétu a prinútili k nej aj svoje tri deti, syna 18 mesiacov a dcéry vo veku 3 a 5 rokov. Matka kŕmila tri deti stravou, ktorá pozostávala väčšinou z manga, banánov, avokáda a rambutánu.

Syn Ezra (18 mesiacov) sa narodil doma a nikdy vraj nebol u lekára. Lekári zistili, že syn Ezra v čase, keď zomrel, nebol týždeň kŕmený. Dcéry podľa vyšetrovateľov trpeli vážnymi chorobami, mali žltú kožu a problémy s chrupom. Podľa zdravotníkov malo jedno z detí čierne zuby. Štátna zástupkyňa uviedla, že obaja znášali „extrémne zanedbávanie“.

Matka mala aj štvrté dieťa s iným otcom, ktoré podľa súdnych záznamov bolo vrátené jej biologickému otcovi počas predchádzajúceho prípadu podvýživy vo Virgínii.

Sheila bola v júni uznaná vinnou a odsúdená na doživotie za šesť obvinení - vražda prvého stupňa, zneužívanie detí s priťažujúcimi okolnosťami, zabitie s priťažujúcimi okolnosťami, zneužívanie detí a dva prípady zanedbávania detí.

Jej manžel zostáva tiež vo väzení a bude tak isto súdený za spolupodieľanie sa na vražde.

Vynesenie rozsudku v Lee County na Floride bolo predtým štyrikrát odložené. Pri čítaní rozsudku neprejavila žiadne emócie a povedala sudcovi, že si neželá vypovedať.

Viac o téme: VegánVegánska diéta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu