Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Pilot krátko pred pristátím zistil, že v lietadle je diera! Prekvapivý dôvod jej vzniku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Večernji list)

SARAJEVO - Lietadlo spoločnosti Croatia Airlines, ktoré minulú stredu večer pristálo na medzinárodnom letisku v Sarajeve, malo v trupe dieru. Podľa prvotných informácií za to mohli pravdepodobne strelné zbrane. Poškodenie bolo hlásené pilotom lietadla len krátko pred pristátím.

Pre podozrenie, že škodu spôsobila munícia zo strelnej zbrane, bola o celom prípade informovaná prokuratúra BaH a na dráhe sarajevského letiska prebehlo vyšetrovanie. Denník Dnevnik podľa prvých zistení informoval, že pri dierach na lietadle sa nenašli žiadne zvyšky pušného prachu.

Pilot, ktorý letel lietadlom spoločnosti Croatia Airlines zo Záhrebu do Sarajeva, nahlásil poškodenie trupu len krátko pred pristátím. "Pravidelná kontrola lietadla na letisku v Sarajeve, ktoré priletelo zo Záhrebu, preukázala poškodenie trupu lietadla. Mohlo to byť spôsobené strelnými zbraňami. Prokurátor požiadal o vyšetrenie incidentu za prítomnosti riaditeľstva civilného letectva Bosny a Hercegoviny," uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry. 

Podľa vyjadrenia Croatia Lines malo ísť o let 8-Q400. "Bezpečnosť pasažierov a posádky nebola nikdy ohrozená, pričom národná letecká spoločnosť sa aj v tejto situácii riadila najvyššími bezpečnostnými štandardmi," uviedli Croatia Airlines. Po ukončení vyšetrovania sa zistilo, že škody boli spôsobené mechanickým nárazom. "Nič nenasvedčuje tomu, že poškodenie lietadla bolo spôsobené strelnými zbraňami," znelo stanovisko prokuratúry.

Viac o téme: LietadloSrbskoSarajevoCroatia Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu