Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Od katastrofy ich delilo len pár metrov! Pri Zábřehu išli oproti sebe dva vlaky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ZÁBŘEH - Na hlavnom železničnom koridore pri Zábřehu na Šumpersku dnes dopoludnia išli proti sebe na jednej koľaji súprava Pendolina a osobný vlak, zastavili niekoľko desiatok metrov od seba, povedal ČTK hovorca Drážnej inšpekcie Martin Drápal. Doprava bola kvôli vyšetrovaniu na koridore zastavená, od 10.00 h je premávka obnovená po jednej traťovej koľaji, uviedli České dráhy. Vlaky naberajú meškania.

Vlaky sa proti sebe ocitli na jednej koľaji na hlavnom železničnom koridore medzi Olomoucou a Prahou v úseku medzi Krasíkovom a Hoštejnom. "Dnes o 08:46 došlo k nezabezpečenej jazde vlaku Pendolino idúceho z Bohumína do Františkových Kúpeľov a osobného vlaku, ktorý išiel z Českej Třebovej do Zábřehu na Morave. Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, vlaky zastavili niekoľko desiatok metrov od seba," uviedol hovorca Drážnej inšpekcie Drápal.

Od katastrofy ich delilo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: České dráhy)

Podľa hovorkyne Správy železníc Nely Friebovej vlaky zastavili zhruba 50 metrov od seba. "Vyšetrovania udalosti sa ujala Drážna inšpekcia, ktorá preveruje aj spôsob riadenia drážnej dopravy zamestnancom Správy železníc. Obe súpravy boli stiahnuté do Přerova, kde si kolegovia z Drážnej inšpekcie stiahnu všetky informácie technického charakteru, ktoré sú potrebné pre ďalšie vyšetrovanie," povedala dnes ČTK hovorkyňa Friebová.

Príčinu zatiaľ nevedia

Kto chybu spôsobil, nie je podľa neho zatiaľ zrejmé. "Zatiaľ sa to nedá povedať, kolegovia mieria na miesto mimoriadnej udalosti a budú vykonávať vlastné šetrenie. V tejto chvíli sa ešte nedá povedať, kde je príčina," doplnil Drápal.

Prevádzka by mala byť obnovená

Premávka na trati bola prerušená, na stránkach Českých dráh je ako dôvod uvedená dopravná závada. O 10.00 h bola prevádzka v obmedzenom rozsahu obnovená. "Premávka medzi stanicami Zábřeh na Morave a Rudoltice je zabezpečená po jednej z dvoch traťových koľají, za miestom obmedzenia možno očakávať zvýšenie meškania o päť až 25 minút," uviedli dráhy. Niektoré vlaky dosahujú už hodinové meškanie.

Viac o téme: VlakKatastrofaČeskoZábřeh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu