Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tisíce rušňovodičov v Spojenom kráľovstve vstúpili do štrajku: Spôsobilo to narušenia v doprave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Nick Perry)

LONDÝN - Tisíce rušňovodičov v Spojenom kráľovstve vstúpili v sobotu do štrajku, čo narušilo vlakové spojenia na veľkej časti územia krajiny. Dôvodom tohto protestu sú pracovné miesta, platy i pracovné podmienky. Informuje o tom agentúra AP a stanica BBC.

Tento 24-hodinový štrajk organizovaný odborovou organizáciou ASLEF pozastavil vlakové spojenia na hlavných tratiach, vrátane spojení z hlavného mesta Londýn do Škótska, či spojení v rámci hromadnej dopravy v hlavnom meste. Do štrajku sa zapojilo približne 6500 rušňovodičov z deviatich vlakových spoločností, ktoré sú členmi ASLEF, píše BBC.

Toto leto sa už konalo viacero protestných akcií

Toto leto sa už konalo viacero protestných akcií. Odbory žiadajú zvýšenie platov s cieľom prispôsobiť ich zvýšeným nákladom na život. Železničné spoločnosti však uviedli, že zvýšenie platov môžu finančne pokryť len prostredníctvom reforiem. Na budúci týždeň sú na pláne ďalšie štrajky v celoštátnej vlakovej doprave i v londýnskom metre a autobusovej doprave v hlavnom meste, píše AP.

Odbory britskú vládu obviňujú, že vlakovým spoločnostiam znemožňuje ponúknuť zamestnancom lepšie platové podmienky. Tieto spoločnosti sú súkromné, no vzťahuje sa na ne regulácia vládnych úradov, pripomína AP. Britské ministerstvo dopravy označilo tvrdenia o vládnych zásahoch za nepravdivé.

Viac o téme: DopravaŠtrajkRušňovodičBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu