Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Britský premiér Johnson je na dovolenke v Slovinsku

Boris Johnson Zobraziť galériu (2)
Boris Johnson

LONDÝN - Končiaci britský premiér Boris Johnson je na krátkej súkromnej ceste v Slovinsku. Úrad slovinského premiéra Roberta Goloba v piatok pre tlačovú agentúru STA potvrdil tieto správy britských médií.

Golob tiež uviedol, že nie je plánované žiadne stretnutie oboch premiérov. Londýnske sídlo britského premiéra na Downing Street 10 odmietlo prezradiť, kde Johnson tento týždeň dovolenkuje, britské médiá však informovali, že na oneskorenú svadobnú cestu s manželkou Carriee zamierili do Slovinska. Johnson 7. júla oznámil, že z funkcie premiéra i predsedu Konzervatívnej strany odstúpi. Plánuje tak urobiť po tom, ako bude zvolený nový líder konzervatívcov.

Britský premiér Boris Johnson opúšťa svoje sídlo na 10 Downing Street, aby sa zúčastnil na hodine otázok v Dolnej snemovni britského parlamentu v Londýne.
Zobraziť galériu (2)
Britský premiér Boris Johnson opúšťa svoje sídlo na 10 Downing Street, aby sa zúčastnil na hodine otázok v Dolnej snemovni britského parlamentu v Londýne.  (Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Dunham)

Viac o téme: DovolenkaPremiérSlovinskoBoris Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu