Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zima sa blíži, Ukrajina má PLÁN: Pred zimou vyhlásime evakuáciu! Nemáme čím kúriť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

KYJEV - Ukrajina pred začiatkom vykurovacej sezóny vyhlási povinnú evakuáciu obyvateľov z neokupovaných častí Doneckej oblasti. Podľa agentúry Unian to oznámila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková.

"V Doneckej oblasti úplne chýba plyn, opravili sme všetky plynovody, ktoré sa dali opraviť, ale bohužiaľ nepriateľ znova a znova ničí všetko, čo by mohlo ľuďom v zime dodať teplo," vyhlásila Vereščuková, podľa ktorej v oblasti nie sú ani spoľahlivé dodávky elektriny.

Archívne VIDEO Na obranu Ukrajiny pred Ruskom sa postavili ľudia rôznych profesií zo všetkých regiónov

Na obranu Ukrajiny pred Ruskom sa postavili ľudia rôznych profesií zo všetkých regiónov (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

"V Doneckej oblasti je 52.000 detí. Musia byť evakuované, nemôžu byť v zime vystavené nebezpečenstvu smrti bez tepla, svetla, bez možnosti vykurovania," povedala. Celkom bude musieť byť z Doneckej oblasti evakuovaných minimálne 200.000 a 220.000 miestnych obyvateľov.

Ľudia budú mať možnosť evakuáciu písomne ​​odmietnuť. "Ak to človek odmietne, bude musieť podpísať, že rozumie a je si vedomý všetkých následkov a že je osobne zodpovedný za svoj život. Sme demokratická krajina, nemôžeme nikoho nútiť, ale takáto forma s podpisom bude povinná," dodala Vereščuková.

Ďalšou oblasťou, ktorá bude evakuovaná, by mohla byť Záporožská oblasť. Tam nie sú dodávky plynu na 65 percentách územia.

Viac o téme: Plynový kotolRuskoDonecká oblasťVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu