Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počet infikovaných KORONAVÍRUSOM rastie aj v Česku: Za sobotu pribudlo 953 prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek, File)

PRAHA - Česku v sobotu testy potvrdili 953 nových prípadov koronavírusu, čo je v medzitýždňovom porovnaní zhruba o 400 viac. Okrem toho hygienici zaznamenali 316 ľudí s podozrením na opakovanú nákazu. Píše o tom spravodajský server iDNES.cz.

Počet hospitalizovaných oproti minulej sobote stúpol v Českej republike na 706. Pred týždňom vyžadovalo nemocničnú starostlivosť takmer 500 pacientov; v porovnaní s piatkom však ich počet o stovku kleosol. Vo vážnom stave je 28 nakazených.

Infikovaní pribúdajú od začiatku júna

Denné počty novopotvrdených prípadov nákazy koronavírusom postupne rastú od začiatku júna, keď sa ešte pohybovali okolo 200–300 infikovaných. V pracovných dňoch tohto týždňa pribúdalo denne okolo 3000 novonakazených. Množstvo hospitalizovaných narastá zhruba od polovice júna, keď bolo v nemocnicaich okolo 100 ľudí, sumarizuje iDNES.cz.

Za nárastom počtu prípadov v priebehu letných mesiacov sú nákazlivejšie submutácie BA.4 a BA.5 koronavírusového variantu omikron. Odborníci očakávajú, že letná vlna by mohla koncom júla kulminovať. Pokles však bude postupný a počty potom môžu aj ďalej zostať vyššie, analyzuje iDNES.cz.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu