Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Výbuch v najväčšej rafinérskej a petrochemickej spoločnosti v Česku: Zranenia utrpeli štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/KNPC via AP)

LITVÍNOV - V chemickom závode v Litvínove boli pri výbuchu v stredu krátko pred polnocou zranení štyria ľudia, všetci sú mimo ohrozenia života. Po explózii vypukol požiar, ktorý sa hasičom podarilo zastaviť, oznámil Orlen Unipetrol na twitteri. Po šiestej hodine ráno bol požiar takmer uhasený.

"Výrobná jednotka bola z preventívnych dôvodov odstavená," napísala firma na twitteri. Príčinou výbuchu bola "technická porucha na hydrokrakovacej jednotke".

PO šiestej hodine hovorca firmy Pavel Kaidl informoval ČTK, že požiar je takmer uhasený a hasiči kontrolujú požiarisko termokamerou. "Počas dňa budeme zisťovať rozsah poškodenia, príčinu nehody určí začaté vyšetrovanie," doplnil. Obyvateľom okolitých miest a obcí sa ospravedlnil za spôsobené nepríjemnosti. Ich bezpečnosť ani životné prostredie podľa hovorcu ohrozené nebolo.

Najväčšia rafinérska a petrochemická spoločnosť v Česku

Skupina Orlen Unipetrol je najväčšou rafinérskou a petrochemickou spoločnosťou v Česku. Zameriava sa na spracovanie ropy a na výrobu, distribúciu a predaj pohonných látok a petrochemických produktov, najmä plastov a hnojív. Do skupiny Orlen Unipetrol spadajú rafinérie a výrobné závody v Litvínove a Kralupoch nad Vltavou, spoločnosť Paramo v Pardubiciach, neratovická spoločnosť Spolana a dve výskumné centrá v Litvínove a Brne.

Viac o téme: VýbuchČeskoChemický závodLitvínov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu