Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v Chorvátsku: Potopila sa výletná loď! Dojímavá SPOVEĎ muža, ktorý zachránil deväť ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZAGREB - V nedeľu okolo 16:30 sa v Jadranskom mori stala námorná nehoda. Výletná loď Kača sa prevrátila neďaleko ostrovčeka Glavat, ktorý sa nachádza medzi Lastovom a Mljetom. Podľa výpovedí očitých svedkov bolo v čase nešťastia na lodi desať ľudí, medzi nimi aj kapitán, ktorý sa utopil. 

Dubrovački Dnevnik hovoril s Mariom Orlandinim, mužom zodpovedným za záchranu deviatich ľudí, z ktorých jedno bolo ešte dieťa. "Zachránil som pasažierov a vytiahol telo kapitána. Poznal som ho dvadsať rokov." 

K nešťastiu došlo podľa Orlandiniho tak, že jedna veľká vlna náhodne zasiahla loď, ktorá sa následne prevrátila. "Dostali sme hlásenie, že loď sa prevrátila a v mori sú ľudia. Vyzdvihli ma z prístavnej správy a ja som vyplával. Zobral som trosečníkov na palubu, ale povedali mi, že jeden človek chýba. Kapitána som našiel, ale bolo už, bohužiaľ, neskoro," doplnil Orlandini pre Dalmaciju Danas.

ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Na palube lode boli štyria Slovinci a päť Francúzov. Loď opustila prístav v Pomene o 16:00. Incident sa stal zhruba o polhodinu neskôr, záchranári dorazili na miesto desať minút nato. Chorvátske ministerstvo námorníctva, dopravy a infraštruktúry dnes ráno informovalo, že príslušný prístavný kapitán v spolupráci s ďalšími vyšetrovacími orgánmi vyšetruje príčiny prevrhnutia výletnej lode. 

Viac o téme: Výletná loďUtopeniePrevrátenieKapitán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu