Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zábery ako z akčného filmu: Muž visel v niekoľkometrovej výške medzi mrakodrapmi na lane od žeriavu!

Muž visel vo výške medzi mrakodrapmi len na ramene žeriava.
Muž visel vo výške medzi mrakodrapmi len na ramene žeriava. (Zdroj: Instagram.com/my_s1, Sandy William)

TORONTO - Tak toto je nehoda, ktorú nechce zažiť žiadny človek, a už vôbec nie robotník, ktorý sa v blízkosti mrakodrapov pohybuje už nejaký ten piatok. Sociálne siete totiž pohltilo video, ktoré zachytilo muža visiaceho na lane od žeriavu medzi mrakodrapmi v niekoľkometrovej výške. Celá situácia vyzerá ako z akčného filmu.

archívne video

Americká polícia vyšetruje nehodu, pri ktorej zomrel známy influencer Mat George (Zdroj: profimedia.sk)

Tento dramatický incident priniesla kanadská stanica Global News. Videá, ktoré sa v utorok začali šíriť sociálnymi sieťami, zaznamenávajú istého pracovníka visiaceho na žeriave pod nákladom. Široká verejnosť sa pritom na celú nešťastnú situáciu len bezmocne prizerá a niektorí si ju natáčali na mobil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by my_s1 (@my_s1)

Zúfalstvo a krik na videách

"Ach môj bože, môj bože." Vydrž tam!" počuť pokrik v jednom z videí, ktoré sa šírilo sieťami. "Preboha, ako sa to do čerta stalo?" pýta sa druhý.

Žeriav následne muža spúšťa na strechu jedného z domov, pričom pracovník je nakoniec bezpečne zosadený na pevnú zem v blízkosti staveniska. Vo vyhlásení spoločnosť PCL Construction uviedla, že k incidentu došlo v utorok v oblasti ulíc Front a Simcoe.

Robotník sa podľa všetkého nešťastne zamotal do popruhu a zostal visieť vysoko nad zemou po tom, ako sa na žeriav pokúšal umiestniť náklad.

"Našťastie bol bezpečne spustený na pracovnú plochu a nebol vážne zranený," pokračuje vyhlásenie. "Bezpečnosť všetkých pracovníkov a komunity je našou najvyššou prioritou. Spolupracujeme so všetkými príslušnými orgánmi a incident je momentálne v štádiu vyšetrovania," dodávajú. 

Muž sa zamotal do šnúry od žeriavu a necítil si ruky

"Bolo hlásené, že pracovník sa po zavesení nákladu zamotal do šnúry zo žeriavu, bol zdvihnutý z úrovne pódia a utrpel ľahké zranenia," uviedlo ministerstvo. Povaha zranení nebola jasná a pracovník si do poslednej chvíle už ani necítil ruky.

Polícia v Toronte uvádza, že o videu, ktoré sa sieťou šírilo vie, ale vraj ani oni a ani torontská hasičská služba nedostali telefonát v súvislosti s incidentom. Strašidelnou náhodou je tiež to, že všetko sa to odohralo na tom istom mieste, kde sa presne na tom istom mieste pred dvoma rokmi zrútil žeriav do susednej budovy.

Viac o téme: MrakodrapMužŽeriavToronto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu