Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V nemocnici v Šanghaji útočil muž s nožom, štyria zranení: Policajti útočníka pri zásahu postrelili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠANGHAJ — Štyria ľudia utrpeli zranenia v nemocnici čínskeho veľkomesta Šanghaj, kde v sobotu ráno útočil muž ozbrojený nožom. Privolaní policajti páchateľa pri zásahu postrelili, informovala agentúra AFP.

Polícia vo vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach uviedla, že hlásenie o útoku dostala v sobotu o 11.30 h miestneho času. Po príchode na miesto činu objavila muža s nožom, ktorý na siedmom podlaží nemocnice držal ako rukojemníkov skupinu ľudí. Keď mal podozrivý v úmysle zraniť rukojemníkov a zaútočiť na policajtov, tí naňho vystrelili, pričom ho zranili a následne zadržali.

Motív útočníka nebol bezprostredne známy

Pri incidente utrpeli zranenia štyri osoby, ktoré však nie sú v ohrození života. Motív útočníka nebol bezprostredne známy. Násilné trestné činy s množstvom obetí, známe najmä z USA, sú v Číne, kde je prísne zakázané vlastniť strelné zbrane, zriedkavé, ale k útokom nožom dochádza opakovane. V posledných rokoch došlo v Číne k sérii smrteľných útokov nožom v škôlkach a školách. Ich páchatelia tvrdili, že sa chceli pomstiť spoločnosti.

Viac o téme: NôžNemocnicaPolícia útok Šanghaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu