Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V českom bare predávali balóniky naplnené toxickým plynom: Ľudia ho vdychovali, páchateľom hrozí väzenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

KARLOVE VARY - Pri víkendovom záťahu v jednom z barov v centre Karlových Varov zadržali kriminalisti päť osôb. Podľa polície páchatelia predávali hosťom balóniky naplnené rajským plynom, za čo teraz čelia obvineniu z šírenia toxikománie a hrozia im tri roky väzenia. TASR informáciu prevzala zo servera Novinky.cz.

"Obvinené osoby sa spoločne podieľali na predaji technického oxidu dusného, triviálnym názvom rajského plynu," informoval krajský policajný hovorca Jakub Kopřiva. Najmladší zo zadržanej pätice mal 18 rokov. "Dvadsaťjedenročný cudzinec spoločne s osemnásťročným mladíkom pracovali v bare ako obsluha, ktorá zaisťovala plnenie a predaj balónikov," uviedol hovorca. Majiteľom baru bol tridsaťročný muž, ktorý rozhodoval o tom, koľko rajského plynu pôjde do predaja. Štyridsaťročný cudzinec zaisťoval chod klubu a dozeral na celý obchod.

V českom bare predávali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Balóniky naplnené rajským plynom predávali v bare niekoľko mesiacov. Zákazníci potom plyn z balónikov vdychovali. Táto látka sa používa napríklad v spaľovacích či raketových motoroch. Môže spôsobiť stratu vedomia, nevoľnosti, závrate, dýchacie ťažkosti, kŕče a iné zdravotné problémy. "Pri vdýchnutí oxidu dusného sa môžu u človeka vyskytnúť aj živé halucinácie, je tiež ovplyvnená jeho psychika a rozpoznávacie schopnosti," popísal riziká užívania drogy Kopřiva. Počas domovej prehliadky polícia zaistila tri plynové fľaše s oxidom dusným a niekoľko vreciek s nafukovacími balónikmi. Kriminalisti si okrem toho odniesli aj balónik napustený rajským plynom a hotovosť v hodnote niekoľko sto tisíc českých korún.

Viac o téme: ČeskoVäzenieBalónToxický plyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu