Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Štvornohý hrdina: Ukrajina má superňuchača! Nájde každú bombu, obrovská pocta pre Patrona

Jack Russell menom Patron sa dočkal odmeny v podobe ocenenia.
Jack Russell menom Patron sa dočkal odmeny v podobe ocenenia. (Zdroj: Facebook/ДСНС України, TASR/AP Photo/Natacha Pisarenko)

KYJEV - Nie každý si uvedomuje, že vo vojne často nasadzujú vlastný krk nie len ľudia, ale niekedy sú to aj štvornohí pomocníci, ktorí sú profesionálne vycvičení na podobné situácie a majú schopnosti, o ktorých môžu ľudia len snívať. Reč je o ukrajinskom Jack Russellovi menom Patron, ktorý sa pričinil o toľké vyňuchania bômb či mín, že si to už všimli aj v ďalekom Írsku, ktoré si tohto psíka poriadne uctilo.

archívne video

Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských krajín NATO, Ukrajina nepožiadala Slovensko o stíhačky Mig-29 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Jack Russell s menom Patron (voľne preložiteľné ako Náboj, pozn. red.) nie je pre Ukrajincov zrejme žiadnou novinkou. Ide o známu štvornohú psiu legendu, ktorú už ocenil aj sám ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj medailov za službu vlasti. Teraz sa mu však dostalo ďalej pocty, a to až z ďalekého Írska a tamojšieho klubu kynológov.

Zlatá labka z kynologického klubu Írska

Patrona najnovšie zvečnili, ako pózuje pri ocenení Zlatá labka z Kynologického klubu z Írska. "Náš štvornohý pyrotechnik získal vyznamenanie Zlatá labka Kynologického klubu Írska. „Zlatá labka“ sa udeľuje psom za čin, ktorý prospel ľudskej komunite alebo aspoň jednej osobe," vysvetľuje hasičský zbor Ukrajiny, ktorý príspevok zdieľal. "Gratulujeme Ti, náš malý maskot!" dodal zbor.

 

Наш Патрон поповнив свою копилочку світових нагород!🏆 Щойно хвостатий наш піротехнік був нагороджений відзнакою "Золота...

Posted by ДСНС України on Thursday, June 23, 2022

Slávny pes s obdivuhodným výkonom od začiatku invázie

Patrona netreba ukrajinskému ľudu predstavovať. Zaslúžil sa o to tým, že od začiatku ruskej invázie sa mu podarilo nájsť viac ako 200 výbušnín. Na sociálnej sieti Instagram dosahuje Patronov účet už viac ako 300-tisíc sledovateľov a ich počet stále narastá.

Viac o téme: OcenenieVojnaBombyMínyUkrajinaJack RussellPatron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu