Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ľudia na Kanárskych ostrovoch zúria! Slovák (40) podpálil ostrov, chcel si vraj len urobiť kávu

Slovensko si neurobilo dobrú reklamu v zahraničí. Zobraziť galériu (2)
Slovensko si neurobilo dobrú reklamu v zahraničí. (Zdroj: Národná garda, Ministerstvo vnútra Španielska)

MOGÁN - Ďalšia smutná a nelichotivá vizitka pre našu krajinu. Vo svete existuje kopec Slovákov, ktorí našu krajinu reprezentujú vzorovo a vyhýbajú sa akýmkoľvek medzinárodným trapasom a hanbe. Tento prípad je však iný a, bohužiaľ, mohol sa skončiť aj veľkou tragédiou. Na Kanárskych ostrovoch sa museli hasiči popasovať s veľkým požiarom, ktorý spôsobil Slovák. Neuveríte, čo sa pár minút pred požiarom pokúšal urobiť.

archívne video

Obrovský požiar v Petržalke: Horela výšková budova! Zasahovali hasiči, zo strechy sa valili kúdoly dymu (Zdroj: Tip čitateľa)

Škoda je pomerne veľká

O prípade informoval portál Canaria 7. Požiar rozhodne nebol malý a podľa nich zasiahol plochu asi 1500 metrov štvorcových lesa, okrem toho bola na mieste tráva a nízke kroviny. Rýchle uhasenie tohto nebezpečného ohňa bolo predovšetkým zásluhou úzkej spolupráce skupiny SEPRONA, miestnej polície v Mogane, pohotovostných služieb a environmentálnych agentov z Cabildo de Gran Canaria.

Ľudia na Kanárskych ostrovoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Hallo Gran Canaria)

Jednoducho si varil kávu

Pri pátraní po príčinách požiaru našli tieto zložky jednoznačného vinníka. Slovensko po týchto správach však nebude zrejme hrdé. Všetko sa to stalo 24. mája asi o 19:00 a polícia zatkla 40-ročného muža, ktorý je pôvodom Slovák, no bol bez domova. Muž zapálil oheň z jednoduchého dôvodu - aby si zohrial kávu. Vietor a sucho porastu však spôsobili, že muž nad ohňom stratil kontrolu a plamene sa rýchlo rozšírili do okolia.

Tohto, pre miestnych zahraničného obyvateľa, ubytovaného v tejto oblasti videli svedkovia utekajúci po vypuknutí požiaru. Videli ho najskôr pri futbalovom ihrisku, kde neskôr hľadala aj miestna polícia.

Zaujímavý obsah batoha

Muža po zadržaní prehľadali. V ruksaku mal aj kanvicu rozpustnej kávy a zapaľovač, čo spolu s ostatnými dôkazmi a výpoveďami svedkov jasne hralo proti nemu. V tomto prípade sa hovorí o spáchaní trestného činu lesného požiaru. Väčšiemu požiaru, našťastie, zabránil rýchly zásah záchranných zložiek.

Príslušné policajné oddelenie spolu so zadržaným predložili tento prípad k súdnemu konaniu strážneho súdu v San Bartolomé de Tirajana.

Viac o téme: PožiarSlovákKanárske ostrovyMogán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu