Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Hrôza na pláži v Španielsku: Na dovolenkárov vybehol... keď ho zbadali, dali sa na útek

Vydesení ľudia utekajú pred diviakom Zobraziť galériu (2)
Vydesení ľudia utekajú pred diviakom (Zdroj: Youtube/The Highland Sun )

COSTA BLANCA - Teplé počasie vyhnalo mnoho ľudí zo španielskeho mesta Benidorm k moru. Uplynulý piatok krátko pred obedom sa na pláži Costa Blanca rozpútala v jednom momente masová panika. Priamo medzi ľudí si to totiž namieril rozbesnený diviak. Niektorí nemali to šťastie a nepodarilo sa im vyhnúť stretu s divým zvieraťom.

Diviak rútiaci sa cez pláž severne od Benidormu poriadne vystrašil ľudí, ktorí sem prišli stráviť príjemný deň. Dokonca zranilojednu ženu (67). Ako prví ho spozorovali ľudia v mori a na člnoch, ktorí sa snažili rýchlo zalarmovať plavčíkov. Incident sa odohral na pláži Costa Blanca v časti El Albir. 

Zdravotníci, ktorí ošetrili zranenú ženu, informovali, že zúrivé zviera ju poranilo svojimi klami. "Mierne otvorenú ranu na nohe sa nám podarilo vyčistiť. Okrem toho sme jej nasadili antibiotiká, aby sa zabránilo prípadnej ďalšej infekcii." Zviera pravdepodobne utieklo z neďalekého prírodného parku Serra Gelada, ktorý tvorí viac ako 20 kilometrov dlhé chránené pobrežie v Alfaz del Pi a Altea. 

Na záberoch vidieť, ako miestni obyvatelia a turisti kričali a snažili sa pred diviakom utiecť. Ten bežal po uterákoch až k hotelu na druhej strane pláže. Je naozaj veľké šťastie, že nezranil viac ľudí. Plavčíkom sa zviera podarilo odohnať skôr, ako by spôsobilo ďalšie nešťastie.

Šípy ako ochrana 

Dráma sa odohrala len niekoľko dní po tom, čo vyšlo najavo, že neďaleké dovolenkové letovisko Denia bude na ochranu turistov využívať lukostrelcov. Diviaky sa tam totiž objavujú pomerne často. V okolí sú už rozmiestnené klietky s návnadou. Toto opatrenie však neprinieslo požadované výsledky. Diviaky spôsobujú v celom regióne škody na majetku, ničia úrodu, spôsobujú dopravné nehody a vo veľmi zriedkavých prípadoch aj útočia na ľudí. Keďže ostré náboje sú zakázané, šípy sa zdali ako jediné možné východisko. 

VIDEO Hrôza na pláži
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Členka rady pre životné prostredie Denia Maite Perez Conejerová na nedávnom zasadnutí informovala, že úradníci už rokovali s poľovníckou federáciou v Alicante, provincii, v ktorej sa spomínaný rezort nachádza. O niekoľko dní by mal byť pripravený návrh na zabezpečenie pozemkov a verejných pláží pred nevítanými divými zvieratami.

Viac o téme: PlážTuristiDiviakŠpanielskoCosta Blanca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu