Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Na pobreží Chorvátska sa objavil žralok: V mori sa kúpal aj...turisti prestali dýchať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Večernji list)

PIROVEC - V Jadranskom mori pri pobreží Chorvátska sa opäť objavil žralok. V tejto lokalite sa nenachádzajú preplnené pláže turistov, preto sa tu zvyknú ochladzovať aj domáce psy. V jednom prípade sa však odohrala situácia, pri ktorej majiteľ jedného štvornohého miláčika prestal dýchať, a to doslova.

Pri chorvátskom pobreží neďaleko Pirovca sa objavil žralok. Plával v plytčine a tak blízko pri brehu, že okoloidúci hneď vyťahovali mobily, aby si tento nezvyčajný úkaz zaznamenali. Podľa miestnych obyvateľov ale nejde o žiadnu raritu. Žraloka na plytčine ako prví zbadali zamestnanci neďalekej požičovne lodí. "Chvíľu tu blúdil a potom odplával do otvoreného mora smerom na ostrovy Kornati," povedal pre Dnevnik jeden z pracovníkov. 

Jedno z videí zachytáva na prvý pohľad až hrozivo vyzerajúcu situáciu. V plytčine, kde plával žralok, sa osviežoval pes. Zvery sa chvíľu navzájom sledovali, no potom o seba stratili záujem. "Vidíte, žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Výskyt žralokov na plytčine je v týchto vodách úplne bežným javom," upokojoval jeden z miestnych obyvateľov vystrašených turistov. 

Žraloky v chorvátskych plytčinách nie sú žiadnou vzácnosťou. Jedinec spozorovaný v Pirovci je ten istý, ktorý sa pred nejakým časom objavil v Medulinskom zálive. Pravdepodobne ide o žraloka líščieho alebo modrého. Ani jeden druh nepredstavuje pre človeka bezprostredné nebezpečenstvo. Žralok líščí je v Chorvátsku dokonca zákonom chránený. 

Viac o téme: PesŽralokChrovátskoJadran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu