Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Ruský vojak poslal ukrajinský dron do ri*i: O pár sekúnd neskôr zaplakal, prišla krutá odplata

(Zdroj: Twitter/Ukraine Weapons Tracker)

KYJEV - Toto je moment, keď ruský vojak zdvihol prostredník na ukrajinský dron predtým, ako lietadlo zničilo ruský tank. Katastrofálna invázia Vladimira Putina spôsobila, že Moskva prišla približne o 30 000 vojakov a vyše tisíc tankov, keď neústupní ukrajinskí obrancovia bombardovali nepriateľa zo vzduchu.

Nové zábery ukrajinských síl ukazujú, že jednotky využili dron na zhadzovanie munície na ruský BTR-82A APC. Vidno, ako dron sleduje šesť ruských vojakov stojacich okolo vojenského vozidla. Keď sa kamera priblíži, je vidieť, že jeden z nich otáča hlavu k oblohe a vystrčí prostredník smerom k lietadlu. Potom však dron vypustí nálož na nádrž, čo spôsobí, že tank skončí v plameňoch.

Ruská armáda prichádza o čoraz viac vojenských vozidiel. Zábery zverejnené minulý piatok zachytávajú, ako britskí a americkí dobrovoľníci vyhodili do vzduchu ruský tank raketometom. Ešte o pár dní skôr sa zas ruský tank zmenil na ohnivú guľu po tom, čo doň narazil ukrajinský kamikadze bezpilotný stroj.

Ruské ťažko vyzbrojené a obrnené tanky Terminator sú odfotené v boji po prvýkrát. Vozidlá podporovali skupinu hlavných bojových tankov, keď sa Rusi tlačili smerom k Bakhmutu v regióne Donbas. Ruská armáda postupuje vo všeobecnosti pomalšie než čakala. Napriek tomu vyvíja na súpera ďalší tlak. Začiatkom mája bolo potvrdené, že Rusko po prvý raz nasadilo svoju jedinú jednotku tankov Terminator do prvej línie. Tanky Terminator sú jedným z najpokročilejších ruských zbraňových systémov. 

Viac o téme: TankUkrajinaDronVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu