Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Zelenského vytočil šéf bezpečnostnej služby: Ako mohol toto urobiť?! Okamžitý vyhadzov

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj informuje o odvolaní šéfa Bezpečnosti pre Charkovskú oblasť.
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj informuje o odvolaní šéfa Bezpečnosti pre Charkovskú oblasť. (Zdroj: Twitter/Igor Sushko)

CHARKOV - Tak sa zdá, že problém s plnením rozkazov nemajú len Rusi. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol nútený odvolať šéfa Bezpečnostnej služby Ukrajiny pre Charkovskú oblasť (SBU). Dôvodom mala byť jeho nečinnosť na začiatku ruskej invázie.

Zelenskyj počas svojej návštevy Charkovskej oblasti odvolal Romana Dudina z postu šéfa regionálnych štruktúr Bezpečnostnej služby Ukrajiny. Informujú o tom poľské Wiadomości. Tento radikálny krok počas pretrvávajúceho vojnového stavu s Ruskom odôvodnil nasledovne: "Myslel len na seba. Od prvých dní vojny nezaviedol žiadne opatrenia na obranu Charkova. Nerozumiem, čo ho mohlo motivovať k takejto nečinnosti." Prezident vo svojom vyhlásení informoval, že keď sa dozvedel o situácii v meste, neváhal a Dudina vyhodil. 

Zelenskyj ubezpečil, že úrady Charkovskej oblasti aj hlavného mesta regiónu Charkova preukázali svoju účinnosť a podporu už od prvých dní ruskej invázie. "Armáda, polícia, starosta Charkova aj administratívne oblasti sa usilujú naďalej odolávať ruskej ofenzíve." 

Trosky, zničené budovy a množstvo práce: Šokujúce zábery po bombardovaní Charkova! (Zdroj: FB / ДСНС України)

Ukrajinský prezident sa koncom minulého týždňa stretol so starostom Charkova Ihorom Terekhovom a šéfom charkovského regiónu Olehom Syniehubovom. Navštívil aj ukrajinské jednotky na fronte. Charkov je druhé najväčšie mesto na Ukrajine, v ktorom pred ruskou inváziou žilo takmer 1,5 milióna obyvateľov. Leží zhruba 40 km od ruskej hranice.

Viac o téme: CharkovVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu