Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Srdcervúca dohra texaského masakru: Manžel (†50) zavraždenej učiteľky zomrel od žiaľu na infarkt

Irma a Joe Garciovci
Irma a Joe Garciovci (Zdroj: GoFundMe)

WASHINGTON - Manžel jednej z dvoch učiteliek zavraždených pri utorkovej streľbe na základnej škole v texaskom meste Uvalde zomrel od žiaľu na infarkt. Uviedol to denník The New York Times s odvolaním sa na synovca zosnulého.

Päťdesiatročný Joe Garcia vo štvrtok ráno položil kvety pri pamätníku obetí strelca, ktorého polícia identifikovala ako 18-ročného miestneho mladíka Salvadora Ramosa. V škole zavraždil útočnou puškou 19 detí a dve učiteľky. Jednou z nich bola Garciova manželka Irma.

Keď sa Garcia vrátil domov, "úplne sa zrútil", uviedol synovec John Martinez s tým, že po smrti manželky bol jeho strýko zdrvený zármutkom. Manželia Garciovci boli svoju 24 rokov a mali štyri deti, z ktorých najstarší mal 23 rokov.

Učiteľka s 20-ročnou praxou Garciová bola známa ako nezdolná optimistka. "Jednoducho mala rada ľudí vo svojom živote," povedal Martinez. Keď policajti po streľbe vošli do triedy, podľa synovca tam našli Garciové telo, ktoré "objímalo deti v náručí v podstate do posledného dychu".

Viac o téme: StreľbaManželInfarktTexasJoe GarciaUvaldeIrma Garcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu