Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia v Essene možno zabránila útoku na škole: U žiaka našli výbušniny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ESSEN - Polícii v západonemeckom meste Essen sa pravdepodobne podarilo zabrániť spáchaniu násilného trestného činu s použitím výbušnín na miestnom gymnáziu. Špeciálne zásahové komando našlo totiž vo štvrtok skoro ráno v byte, kde žil 16-ročný študent zmienenej školy, viac ako desať rúrkových bômb, viacero kuší a tiež vlastnoručne vyrobenú zbraň. Správa pochádza z webovej stránky týždenníka Focus.

"Momentálne prebieha rozsiahly policajný zásah v Gymnáziu Dona Bosca v essenskej štvrti Borbeck," uviedla polícia na sociálnej sieti Twitter. Neskôr dodala, že zasahuje aj na ďalšej miestnej strednej škole, kde podozrivý žiak študoval v minulosti. Obe školy zostanú v priebehu dňa zatvorené, keďže polícia budovy prehľadáva, aby mohla vylúčiť, že tam neboli nastražené žiadne výbušniny.

Denník Bild píše, že plánovaný čin má zrejme pravicovo radikálne pozadie. V byte mladíka sa údajne našiel aj manifest s nenávistnými vyjadreniami voči cudzincom. Žiaka polícia vypočúva. Informáciu, že sa chystá spáchať násilný čin, dostala polícia od ďalšieho študenta. 

Viac o téme: Polícia útok NemeckoEssen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu