Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ambasáda USA varuje pred teroristickými útokmi spojenými s koncom ramadánu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BAMAKO - Americké veľvyslanectvo v Mali varuje pred možnými teroristickými útokmi na reštaurácie, hotely a ambasády v hlavnom meste Bamako. Napísala o tom v sobotu agentúra DPA.

Diplomatická misia Spojených štátov spresnila, že útoky by sa mohli odohrať v miestach často navštevovaných osobami zo zahraničia. Cez víkend sa totiž končí moslimský pôstný mesiac ramadán, a preto násilnosti tohto druhu nie sú teoreticky vylúčené. Veľvyslanectvo odporučilo občanom Spojených štátov, aby sa v uvedenom období vyhýbali preľudneným miestam, nepútali príliš na seba verejnú pozornosť a pozorne sledovali prostredie, v ktorom sa práve nachádzajú.

Na Mali je aktívnych niekoľko ozbrojených skupín

V severoafrickej krajine Mali je v súčasnosti aktívnych niekoľko ozbrojených skupín. Niektoré z nich prisľúbili vernosť organizácii Islamský štát alebo teroristickej sieti al-Káida. Mali má približne 21 milión obyvateľov a už takmer rok tam vládne vojenská junta. Navyše, v dôsledku krvavého konfliktu, ktorý sa začal v roku 2012 a neskôr sa rozšíril do susedných štátov Burkina Faso a Niger, sú rozsiahle oblasti krajiny mimo akejkoľvek kontroly vlády.

Viac o téme: AmbasádaTeroristický útokUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu