Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

VIDEO nechutnej propagandy: "Zdravotné sestry" v škandalóznych uniformách podporujú vojnu na Ukrajine

Modelky ako zdravotné sestry priniesli ruským vojakom koláče Zobraziť galériu (2)
Modelky ako zdravotné sestry priniesli ruským vojakom koláče (Zdroj: Youtube/TN TV)

LUHANSK - Na Ukrajine vznikla skupina zdravotných sestier, ktoré si hovoria "Sestry za víťazstvo". Tieto ženy v špeciálne vyrobených uniformách podporujú ruskú inváziu na Ukrajinu. Nemajú problém sa odfotiť pred ruskými tankami s vojenskou posádkou a následne to zverejniť na sociálnej sieti.

Sestry za víťazstvo (Sisters for Victory) propagujú na Ukrajine symbol "Z", ktorý pre Rusov znamená podporu invázie na Ukrajine, uvádza Daily Mail. Ich zábery z Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny boli zverejnené na Instagrame. Počas obdobia sviatkov pravoslávnej Veľkej noci priniesli dokonca ruským vojakom koláče. 

Skupinu tvoria modelky oblečené v špeciálnych pracovných uniformách zo starých čias. Na uniformách jasne vidieť červený kríž, cez ktorý je vyrytý symbol "Z". Ten je nakreslený aj na druhom pleci uniforiem. Online príspevky pod zverejnenými fotkami oznamovali, že niektoré z modeliek sú "manželkami a priateľkami ruských vojakov, ktorí bojujú na Ukrajine". Okrem už spomínaných koláčov sa snažili ľudí presvedčiť formou piesní, že vojna na Ukrajine je z pohľadu Ruska potrebná. 

Členkou skupiny je napríklad Alyona Boyková, ktorá má na svojom TikToku a Instagrame viac ako 30 000 sledovateľov. Jej propagandistický odkaz pre vojakov znel: "Najdôležitejšie je teraz nevzdať sa a byť silnejší napriek všetkým prekážkam." Modelka Violetta Moskalenková (19), ktorá sa nedávno zúčastnila Luhanského týždňa módy, na svoj účet napísala: "Ťažké časy pominú a skôr či neskôr bude všetko v poriadku." 

Ďalšími "sestričkami" sú aj účastníčky súťaže krásy Mária Okoroková a herečka Anastasia Chepurová. Taktiež Valeria Rusinová, ktorá je študentkou medicíny a Sofia Vorobyrová (23) pracujúca ako detská lekárka. Anastasia Migalová (20) je advokátskou koncipientkou, študuje právo a je úspešná v hode guľou a diskom. 

Viac o téme: RuskoUkrajinaVojna na UkrajineSestry za víťazstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu