Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v ruskej škôlke: Zahynuli štyria ľudia, medzi nimi dve deti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Najmenej štyria ľudia zahynuli v utorok pri streľbe v škôlke v ruskom administratívnom územnom celku Uľjanovská oblasť, oznámili miestne úrady. Informuje o tom agentúra AFP, ktorá citovala z agentúry Interfax.

"Potvrdzujeme streľbu a našli sme štyri telá," uviedol zástupca miestnych úradov. Zdroj blízky ruským orgánom činným v trestnom konaní pre agentúru TASS uviedol, že pri útoku zahynuli dve deti. Útočník po streľbe spáchal samovraždu, informuje agentúra Reuters.

"Dve deti, učiteľka a útočník zahynuli," uviedol vedúci informačného oddelenia Uľjanovskej oblasti Dmitrij Kamal. Ruský poslanec Sergej Morozov, ktorý bol v minulosti guvernérom Uľjanovskej oblasti, informoval, že pri útoku sa okrem toho zranila ďalšia učiteľka.

Útoku predchádzal domáci konflikt

Zdroj blízky polícii pre agentúru TASS povedal, že streľbe pravdepodobne predchádzal "konflikt v domácnosti".

Útočník vošiel do škôlky s brokovnicou typu Iž-27 v čase, keď deti spali, napísal na sociálnej sieti Telegram profil Baza, ktorý disponuje informáciami ruských orgánov činných v trestnom konaní. Autor príspevku dodal, že v škôlke v čase útoku nebola ochranka.

Ruskom v roku 2021 otriasla streľba v škole v meste Kazaň a na univerzite v Perme. Tieto udalosti podnietili ruských poslancov k sprísneniu zákonov upravujúcich prístup k zbraniam.

Viac o téme: DetiStreľbaŠkôlkaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu