Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdroje blízke Kremľu: Potopenie Moskvy zničilo šance na mier! Putin chce teraz všetko

Putinov krížnik Moskva sa potopil
Putinov krížnik Moskva sa potopil (Zdroj: Twitter.com, TASR/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

KYJEV - Zničila Ukrajina zostrelením krížnika Moskva šance na mier? Aspoň to tvrdia zdroje blízke Kremľu. Podľa ich vyjadrení chce teraz Vladimir Putin dobyť čo najväčšie územie, pričom neberie ohľad na následky svojej invázie. Momentálne mu už nejde o nič iné, než o "veľké víťazstvo".

Vojna na Ukrajine sa už mohla skončiť. Aspoň to aktuálne pre Financial Times tvrdia viaceré zdroje blízke Vladimirovi Putinovi. Podľa nich ruský prezident stratil záujem o diplomatické snahy ukončiť svoju vojnu s Ukrajinou po tom, čo Ukrajina potopila jeho vojnovú loď Moskva. Zdroje varujú, že potopenie ruského raketového krížnika môže mať pre ďalší priebeh vojny fatálne následky. Podľa správy Putin teraz plánuje dobyť čo najväčšie územie. Vraj vážne uvažoval o mierovej dohode s Ukrajinou po tom, čo Rusko minulý mesiac utrpelo obrovské neúspechy na bojisku. Už viac ale nevidí žiadne vyhliadky na dohodu.

"Putin úprimne verí nezmyslom, ktoré počuje v (ruskej) televízii a chce zaznamenať veľké víťazstvo," píše anglický denník. Hoci sa Moskva a Kyjev dohodli na prvom návrhu na stretnutí v Istanbule koncom marca, rozhovory sa zastavili po tom, čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil Rusko zo spáchania vojnových zločinov na civilistoch v mestách ako Buča a Mariupol.

Viac o téme: LoďMierMoskvaVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu