Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kamikadze pred voľbami: Slovinský minister s manželkou utiekol z hotela bez zaplatenia!

Jože Podgoršek odstúpil pre komplikácie s účtom za hotel. Zobraziť galériu (2)
Jože Podgoršek odstúpil pre komplikácie s účtom za hotel. (Zdroj: YouTube/Nova Slovenija, Gettyimages.com)

ĽUBĽANA - Slovinský minister pôdohospodárstva Jože Podgoršek bol v doterajších dňoch terčom tamojších investigatívnych médií, ktoré si všimli, že nastali nezrovnalosti s platbou jeho účtu v hoteli. Išlo pritom len o 800 eur a Podgoršek sa po viacerých ťahaniciach nakoniec rozhodol odstúpiť. Voľby sú však už za dverami.

O Podgoršekovom odstúpení píše portál Euractiv. Ten sa v stredu dobrovoľne vzdal funkcie len štyri dni pred parlamentnými voľbami po tom, ako nastali nejasnosti okolo jeho januárového pobytu v istom hoteli.

Nepríjemnosti spojené s platbou v hoteli

Na všetko upozornil slovinský investigatívny portál  Necenzurirano, ktorý informoval, že Podgoršek a jeho manželka sa v januári ubytovali v hoteli, ktorý vlastnil milionár Damian Merlak. Po odchode však dvojica za účet nezaplatilia. Ten predstavoval hodnotu 800 eur. K zaplateniu prišlo až potom, čo bol tento mesiac požiadaný, aby sa k situácii vyjadril a celá kauza sa tak zmedializovala.

Kamikadze pred voľbami: Slovinský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages)

Účet vraj chcel poslať na mail

Podgoršek po tom všetkom nakoniec povedal, že požiadal hotel o zaslanie účtu na e-mail, pretože sa on a jeho manželka údajne ponáhľali. Účet vraj ale aj tak nedostali a neuvedomili si to, kým ho si ich nevyhliadol až spomínaný investigatívny portál.

Portál však pripomenul, že platba účtu nemusela byť ministrovi až tak po chuti, keďže s ňou bol spojený súvis so spoločnosťou KŽK. Tá vlastní obrovské plochy poľnohospodárskej pôdy a je v spore s Národným poľnohospodárskym fondom, ktorý spravuje štátnu poľnohospodársku pôdu. Zdá sa však, že spoločnosť to potvrdila, keď uviedla, že zaplatila Podgoršekov účet, pretože bola „v úplne podriadenom vzťahu voči ministrovi“, ale tvrdila, že „nepožadovala ani nedostala žiadne privilégiá ani povolenie“.

Voľby sú za dverami, odstúpenie len ako gesto?

Aj keď sa tu rozprávame o politickej kultúre, akej sa často verejnosti nedostáva, môže ísť len o gesto. Parlamentné voľby totiž klopú na dvere a ustkutočnia sa už tento víkend a je príliš neskoro, aby Podgoršeka z kandidátky Nova Slovenija (Nového Slovinska) vyškrtli. Strana v prieskumoch dosahuje úrovne medzi 7-8 % respondentov a Podgoršek má tak opäť dobrú šancu na zvolenie.

Viac o téme: HotelOdstúpenieúčetSlovinskoJože Podgoršek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu