Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

S mierom to nebude až také jednoduché, agresívna odpoveď Putina na prosbu Ukrajiny: Odkážte im, že ich zničím!

Putin reagoval na nótu Kyjeva pomerne agresívne. Zobraziť galériu (4)
Putin reagoval na nótu Kyjeva pomerne agresívne. (Zdroj: TASR/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Ukrainian Presidential Press Office)

KYJEV/MOSKVA - Zdá sa, že s mierovými rokovaniami sa v utorok síce konečne pohli ľady, no ich priebeh zrejme nebude až taký jednoduchý ako sa zdalo. Ruský prezident má očividne stále odmietavý postoj voči Ukrajincom a ich požiadavkám a počas posledného rokovania po spolupracovníkoch vraj odkázal, že ich zničí!

archívne video

Obyvatelia ruského mesta Belgorod hlásili včera večer výbuch pri dedine Okťabrskij. (Zdroj: YouTube/Ukrainian Military YouTube)

Informoval o tom britský portál The Times. Ten vychádza z premisy, že známy oligarcha Roman Abramovič pôsobí ako neoficiálny vyjednávač medzi Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym.

Stretnutie s Putinom v Moskve a mrazivý odkaz

V Moskve sa podľa portálu Abramovič stretol s Putinom a predložil mu rukou písaný list (nótu) prezidenta Zelenského, v ktorom načrtol podmienky, s ktorými by Ukrajina súhlasila, aby ukončila mesiac trvajúcu vojnu. No jeho tvrdú odpoveď zrejme nečakal ani on sám.

"Povedzte mu, že ich zničím," odpovedal vraj pomerne rázne a hrozivo Putin na nótu Ukrajincov.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Abramovič bol na utorkových mierových rokovaniach

Ruský oligarcha Abramovič, ktorý je majiteľom londýnskeho futbalového klubu Chelsea, bol dokonca aj v utorok prítomný na mierových rokovaniach medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou v Istanbule. Abramovič sa podľa snímky z tureckých médií nachádzal mimo hlavného stola, za ktorým sedia obe delegácie. Spoločnosť mu robil hovorca tureckého prezidenta Ibrahim Kalina o čom informovala stanica BBC.

Na snímke ruský miliardár Roman Abramovič prichádza na okresný súd vo švajčiarskom Fribourgu
Zobraziť galériu (4)
Na snímke ruský miliardár Roman Abramovič prichádza na okresný súd vo švajčiarskom Fribourgu  (Zdroj: TASR/Anthony Anex/Keystone via AP)

Kremeľ nedávno uviedol, že Abramovič zohrával v počiatočnej fáze mierových rokovaní úlohu sprostredkovateľa, avšak v súčasnosti je osud rozhovorov výhradne v rukách oboch delegácií. Stanica BBC tvrdí, že prítomnosť ruského oligarchu na rokovaniach naznačuje, že je stále do určitej miery zapojený do rokovaní o ukončení bojov na Ukrajine.

 V Turecku sa v utorok dopoludnia začalo ďalšie kolo mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom
Zobraziť galériu (4)
V Turecku sa v utorok dopoludnia začalo ďalšie kolo mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom  (Zdroj: TASR/Turkish Presidency via AP)

Viac o téme: OdpoveďVladimir PutinUkrajinaRoman AbramovičMierové rokovaniaVolodymyr ZelenskyjNóty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu