Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Írsky premiér mal v USA pozitívny test na KORONAVÍRUS

Írsky premiér Micheál Martin
Írsky premiér Micheál Martin (Zdroj: SITA/AP/John Thys, Pool )

WASHINGTON - Írsky premiér Micheál Martin mal v stredu večer počas návštevy USA pozitívny výsledok testu na koronavírus. Nebude tak môcť absolvovať plánované stretnutie s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Na Twitteri o tom informoval írsky veľvyslanec v USA Daniel Mulhall. Informuje o tom agentúra AFP.

Martin sa mal spolu s Bidenom vo štvrtok v Bielom dome zúčastniť na oslavách dňa svätého Patrika, patróna Írska. Írsky premiér mal v stredu večer predniesť prejav na slávnostnej večeri vo Washingtone, no z podujatia musel pre pozitívny výsledok testu na koronavírus predčasne odísť. Prejav potom namiesto neho predniesol írsky veľvyslanec Mulhall. Na večeri sa zúčastnil aj Joe Biden, no podľa agentúry Reuters nebol s Martinom v úzkom kontakte.

Podľa agentúry AFP sa Martin cíti dobre a zotavuje sa v Bidenovej washingtonskej rezidencii, kde americký prezident ubytúva svojich hostí. Zatiaľ nie je jasné, ako pozitívny výsledok testu ovplyvní jeho návrat do Írska a účasť na nedeľnom írskom národnom dni spomienky na obete pandémie covidu.

Viac o téme: PremiérUSAÍrskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu