Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po potopení rybárskej lode sú štyria mŕtvi a jeden nezvestný

Plavidlo Alaska Ranger s domovským prístavom v Seattli začalo krátko pred 3.00 miestneho času (13:00 SEČ) naberať vodu potom, ako posádka stratila kontrolu nad jeho kormidlom.
Plavidlo Alaska Ranger s domovským prístavom v Seattli začalo krátko pred 3.00 miestneho času (13:00 SEČ) naberať vodu potom, ako posádka stratila kontrolu nad jeho kormidlom. (Zdroj: SITA)

ANCHORAGE - Pri aljašskom súostroví Aleuty sa v nedeľu začala potápať rybárska loď so 47 členmi posádky, pričom štyria z nich zahynuli a ďalší je nezvestný. Informovala o tom tamojšia pobrežná stráž.

Plavidlo Alaska Ranger s domovským prístavom v Seattli začalo krátko pred 3.00 miestneho času (13:00 SEČ) naberať vodu potom, ako posádka stratila kontrolu nad jeho kormidlom. Loď sa v tom čase plavila asi 190 kilometrov západne od prístavu Dutch Harbor na ostrove Unalaska.

Ako uviedol hlavný poddôstojník Barry Lane, pobrežnej stráži sa pomocou vrtuľníkov podarilo zachrániť 42 námorníkov, ktorí sa plavili na nafukovacích člnoch. Dodal, že pátranie po nezvestnej osobe pokračuje.

Podľa poručíka Erica Eggana nie je známa totožnosť štyroch obetí, ani ako a kedy zahynuli. Zachránených vzala na palubu sesterská loď Alaska Warior a čln pobrežnej stráže, ktoré ich dopravia do Dutch Harbor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu