Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dmytro Kuleba potvrdil štvrtkové stretnutie s Lavrovom v Turecku, očakávania má však nízke

Dmytro Kuleba
Dmytro Kuleba (Zdroj: SITA/Olivier Douliery, Pool Photo via AP)

KYJEV - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v stredu potvrdil, že sa vo štvrtok v Turecku stretne so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom. Uviedol však, že od tohto stretnutia si veľa nesľubuje. TASR o tom informovala na základe správy od agentúry Reuters.

"Úprimne poviem, že moje očakávania od rozhovorov sú nízke," uviedol Kuleba vo zverejnenom videu a načrtol s akými požiadavkami poletí do Antalye. "Máme záujem o prímerie a oslobodenie našich území, a tretím bodom je vyriešiť všetky humanitárne otázky," spresnil šéf ukrajinskej diplomacie.

VOJNA na Ukrajine nás prebudila zo sna: Zo Zelenského sa stal líder, ktorý zmobilizoval svet a postavil sa Putinovi (Zdroj: Topky/AMaj)

Lavrov na schôdzku príde

Svojho ruského rezortného partnera Sergeja Lavrova vyzval, aby k rozhovorovom pristupoval "v dobrej viere, nie z propagandistického hľadiska". Ruský minister zahraničných vecí a šéf ukrajinskej diplomacie absolvujú vo štvrtok stretnutie za účasti tureckého ministra zahraničných vecí Mevlüta Čavušoglua.

Ten ešte v pondelok uviedol, že stretnutie sa uskutoční na základe iniciatívy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a diplomatického úsilia Turecka. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová potvrdila, že Lavrov na schôdzku príde.

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaSergej LavrovDmytro Kuleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu