Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ukrajinská armáda si pripísala cenný skalp: Ďalší ruský GENERÁL je údajne mŕtvy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Міністерство оборони України)

KYJEV - Ukrajinské ministerstvo obrany uviedlo, že v blízkosti Charkova zahynul ruský generálmajor Vitalij Gerasimov. Ruská strana túto informáciu nepotvrdila a ani sa ju zatiaľ nepodarilo overiť z iných zdrojov, uviedla v noci na utorok stanica BBC.

V prípade potvrdenia tejto správy by išlo už o druhého ruského generála, ktorý bol zabitý od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Minulý týždeň bola potvrdená smrť ruského generálmajora Andreja Suchoveckého, ktorý velil 7. výsadkovej divízii a zahynul 28. februára údajne rukou ukrajinského ostreľovača, píše denník The Guardian.

 

#stoprussia ❗️Оперативна інформація станом на 24.00 07.03.2022 щодо російського вторгнення❗️ Завершується дванадцята...

Posted by Міністерство оборони України on Monday, March 7, 2022

Podľa rezortu obrany v Kyjeve generálmajor Vitalij Gerasimov prišiel o život počas bojov neďaleko východoukrajinského Charkova. Podľa ukrajinského ministerstva bol Gerasimov náčelníkom štábu a prvým zástupcom veliteľa 41. armády ruského Centrálneho vojenského okruhu.  

Pomáhal aj pri obsadení Krymu

Tajná služba ukrajinského rezortu obrany uviedla, že Vitalij Gerasimov v minulosti bojoval v Sýrii aj v druhej čečenskej vojne. Bol tiež vyznamenaný za podiel pri "navrátení Krymu" Ruskej federácii, teda na anexii tohto ukrajinského polostrova z roku 2014.

Viacerí ukrajinskí predstavitelia zverejnili na Twitteri fotografiu, na ktorej je podľa nich Vitalij Gerasimov. Na snímke bol veľký červený nápis "zlikvidovaný".

Zabití boli viacerí dôstojníci

Podľa ukrajinského rezortu obrany spolu s Vitalijom Gerasimovom zahynulo alebo bolo zranených viacero ďalších dôstojníkov ruskej armády.

Rezort obrany v Kyjeve v pondelok vyhlásil, že na Ukrajine padlo už viac než 11.000 ruských vojakov a bolo zničených 110 lietadiel, informovala televízia Sky News.

Viac o téme: VojnaGenerálInváziaRuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu