Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nemohli si vybrať peniaze, ani platiť kartou: Technické problémy banky skomplikovali život Rakúšanom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PR)

VIEDEŇ - Rozhodne nadšení neboli zákazníci rakúskej banky Raiffeisen. V nedeľu mali totiž masívne problémy s výberom hotovosti, platbou kartou či prevodom peňazí. Mnohí ostali vyplašení, pretože si mysleli, že za to môže aktuálna situácia na Ukrajine.

Ako informuje heute.at, v nedeľu si mnohí zákazníci Raiffeisenbank nemohli vybrať hotovosť, zaplatiť kartou či previesť peniaze. "Nemohol som zaplatiť za tankovanie na čerpacej stanici kartou. Tak som si chcel vybrať hotovosť, ale ani to nefungovalo," povedal pre portál čitateľ Martin z Dolného Rakúska. 

Neskôr sa začali množiť sťažnosti aj na sociálnych sieťach. Niektorí z nich nemohli zaplatiť za jedlo v reštauráciach, posielať peniaze a rovnako mali aj problém s výberom hotovosti. "V súčasnosti existuje dočasný technický problém, ktorý spôsobuje prerušenie transakcií, akými sú výbery z bankomatov alebo platby kartou pre jednotlivých zákazníkov. Technická obnova je v plnom prúde, za spôsobené nepríjemnosti sa ospravedlňujeme," povedala pre portál hovorkyňa spoločnosti Sonja Messner. O niečo neskôr banka informovala, že technické problémy sa podarilo odstrániť a všetko funguje. 

 

 

Viac o téme: PeniazeBankaVýberPlatbaProblémy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu