Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Antivaxer presvedčil pacienta s covidom, aby odišiel z nemocnice: Do dvoch dní zomrel

(Zdroj: Youtube/Indisputable with Dr. Rashad Richey)

DONEGAL - Muž vystupujúci proti očkovaniu bol zatknutý v súvislosti s vyšetrovaním okolností, ktoré viedli k úmrtiu pacienta. Ten v čase, keď trpel covidom, chcel opustiť nemocnicu. Zomrel však o niekoľko dní neskôr.

Zatknutie Antonia Mureddu (44) súvisí s prípadom, kedy pacientovi s ťažkým prejavom covidu pomohol opustiť múry Univerzitnej nemocnice v írskom meste Letterkenny v grófstve Donegal. Incident sa odohral 14. septembra 2021, informovali tamojšie médiá

Bývalý rozhlasový DJ Joe McCarron (†68) zomrel o pár dní neskôr v nemocnici, kam ho znovu odviezla jeho rodina. Jeho stav bol natoľko vážny, že už mu nepomohla ani pľúca ventilácia. Video z incidentu, ktoré bolo v čase vyšetrovania poskytnuté policajtom, dokazuje, ako sa Mureddu rozpráva s bezpečnostným dôstojníkom. Lekári prosia McCarrona, aby nemocnicu neopúšťal, pretože má ťažký priebeh covidu. 

Mureddu sa začiatkom tohto týždňa objavil na okresnom súde v Letterkenny, kde čelil obvineniam z porušenia pravidiel cestnej premávky. Po odchode zo súdnej siene však polícia tohto Taliana zadržala a previezla na výsluch. Hovorca írskej polície následne potvrdil, že sa im podarilo zadržať správnu osobu. 

Prípad bol zverejnený preto, aby verejnosť videla, aký hrozivý vplyv môžu mať antivaxeri na verejnosť. Mureddu zdravotníkom počas odchodu Joea z nemocnice povedal: "Je lepšie, keď zomrie doma ako tu. Bude aspoň v prítomnosti svojich blízkych." Pravdou ale je, že keby ostal v nemocnici, s najväčšou pravdepodobnosťou by teraz ešte žil. 

Viac o téme: ÍrskoKoronavírusCOVID-19Antivaxer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu