Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Po požiari väznice v Istanbule hospitalizovali najmenej 20 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ISTANBUL - Najmenej 20 ľudí museli hospitalizovať po piatkovom požiari väznice v tureckom Istanbule, uviedlo tamojšie ministerstvo spravodlivosti. Informovala o tom agentúra AP.

Príčina požiaru väznice v istanbulskej štvrti Ümraniye na ázijskej strane mesta nebola bezprostredne známa. Dvadsať väzňov a jedného dozorcu hospitalizovali po tom, čo sa nadýchali dymu. Turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag na sociálnej sieti Twitter uviedol, že požiar sa podarilo uhasiť a nikto z hospitalizovaných nie je vo vážnom stave. "Všetko sa dostalo pod kontrolu," povedal.

Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu informovala, že na mieste zasahovalo niekoľko hasičských áut vrátane vozidiel z ďalších štvrtí Istanbulu. Televízna stanica Habertürk spresnila, že oheň sa spočiatku pokúšali uhasiť členovia personálu väznice, nakoniec sa im však vymkol spod kontroly a boli nútení zavolať na pomoc hasičov. Väzňov evakuovali do iného zariadenia.

Na videozázname súkromnej tlačovej agentúry DHA bolo vidieť najmenej dve vozidlá rýchlej zdravotníckej pomoci a transportné vozidlo, ako vstúpili do väzenského komplexu. Spoza budovy sa valil dym. V minulosti väzni v Turecku podpaľovali matrace a rôznu posteľnú bielizeň na protest proti podmienkam vo väzení, podotýka AP.

Viac o téme: PožiarVäznicaTureckoIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu