Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Posledný diktátor v Európe: Lukašenko si zlepšuje imidž

Alexander Lukašenko
Alexander Lukašenko

MOSKVA/MINSK - Bieloruský diktátor Alexander Lukašenko sa rozhodol zlepšiť obraz svojej krajiny v zahraničí. Prekáža mu totiž, že svet ju vníma ako poslednú diktatúru Európy. Zamestnal preto britského konzervatívca Timothyho Bella (66), ktorý v tom vie chodiť.

Timothy Bell sa staral v minulosti aj o Margaret Thatcherovú, Borisa Jeľcina, Viktora Juščenka či Augusta Pinocheta. „Lukašenko by chcel, aby jeho krajina bola lepšie chápaná a lepšie by sa hodnotili jeho úspechy,“ vyjadril sa Bell, inak člen britskej Snemovne lordov, pre denník The Moscow Times.

S Lukašenkom sa Bell stretol minulý týždeň. „Nechápe, prečo by Bielorusko nemohlo byť zároveň priateľom Západu aj Ruska,“ dodal Bell s tým, že sa bude snažiť vytiahnuť ho z izolacionizmu. Diktátor si spoluprácu vopred pochvaľuje. „Počítame s tým, že sa stane veľvyslancom dobrej vôle z Británie,“ vyhlásil Lukašenko.

Bell a jeho PR firma pracovali aj pre nepriateľa Kremľa číslo jeden, v exile žijúceho oligarchu Borisa Berezovského. Starali sa tiež o mediálnu kampaň okolo vraždy ruského agenta Alexandra Litvinenka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu