Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO V chemickom závode vypukol rozsiahly požiar: Vyžiadal si evakuáciu obyvateľov

V chemickom závode vypukol rozsiahly požiar Zobraziť galériu (2)
V chemickom závode vypukol rozsiahly požiar (Zdroj: Youtube/ CN Post)

NEW YORK - V chemickom závode v štáte New Jersey v piatok vypukol rozsiahly požiar, ktorého plamene a dym sú na nočnej oblohe viditeľné na míle ďaleko. Miestne úrady informovali, že požiar sa rozšíril na viaceré budovy a hrozí, že zasiahne aj priestory na skladovanie chemikálií, píše agentúra AP.

Hector Lora, starosta mesta Passaic v štáte New Jersey uviedol, že praskanie a malé explózie v závode Qualco Inc. naznačujú, že požiar sa približuje k chemikáliám. Obyvatelia mesta Passaic boli evakuovaní a ľuďom žijúcim v neďalekej obci nariadili, aby mali zavreté okná.

Ide o chemický požiar 

"Toto je chemický požiar. Na oblohe vidíte farbu," povedal Lora, dodajúc že hasiči momentálne vyhodnocujú situáciu. Žiadne správy o stratách na životoch neboli bezprostredne zverejnené. Krízový štáb mesta New York vydal v piatok večer upozornenie, že jeho obyvatelia môžu vidieť alebo cítiť dym z požiaru.

Hasiči s rozsiahlym požiarom bojujú

Chemický závod sa nachádza asi 13 míľ (21 kilometrov) západne od Manhattanu. Vyrába chemikálie používané na ošetrovanie bazénov a kúpeľov, píše sa na jeho webstránke. Guvernér New Jersey Phil Murphy v súvislosti s požiarom na Twitteri opakovane vyzval ľudí žijúcich v blízkosti závodu, aby mali pozatvárané okná. "Vyzývame všetkých obyvateľov mesta Passaic, aby zostali v bezpečí, zatiaľ čo hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom v chemickom závode pri Route 21," napísal Murphy.

Viac o téme: PožiarChemický závodNew Jersey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu