Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muža podozrivého z útoku na newyorské metro obvinili z terorizmu, hrozí mu doživotný trest

Afroameričan Frank R. James, podozrivý z utorňajšieho útoku v newyorskom metre odchádza z policajnej stanice Zobraziť galériu (2)
Afroameričan Frank R. James, podozrivý z utorňajšieho útoku v newyorskom metre odchádza z policajnej stanice (Zdroj: TASR/AP Photo/John Minchillo)

NEW YORK - Afroameričan Frank R. James podozrivý z utorňajšieho útoku v newyorskom metre bol obvinený z trestného činu terorizmu a hrozí mu doživotné väzenie. Oznámili to v stredu americké úrady. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

James podľa predstaviteľov amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) čelí obvineniu z teroristického útoku na prostriedky verejne dopravy. Prokurátor v meste New York Breon Peace povedal, že Jamesa obvinili z porušenia federálneho zákazu "teroristických a iných násilných útokov proti systémom hromadnej dopravy". V prípade usvedčenia mu podľa Peacea hrozí doživotný trest odňatia slobody.

Hľadaný Frank R. James
Zobraziť galériu (2)
Hľadaný Frank R. James  (Zdroj: SITA/Courtesy of NYPD via AP)

Americké úrady Jamesa zatkli v stredu. Streľba sa odohrala v utorok ráno miestneho času v súprave expresnej linky "N", ktorá smerovala z Brooklynu na Manhattan. Ozbrojený muž v súprave metra vytiahol zo svojho ruksaku dymovnicu a potom spustil streľbu. Po incidente skončilo desať ľudí so strelnými zraneniami, zatiaľ čo ďalších 13 osôb utrpelo zranenia v dôsledku nadýchania sa dymom alebo pri pokuse o útek z miesta činu.

Viac o téme: MetroPodozrivýútok New YorkFrank R. James
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu