Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tínedžer s nožom útočil na gymnáziu vo Švédsku: Zranil žiaka a učiteľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ŠTOKHOLM - Jeden žiak a učiteľ utrpeli v pondelok zranenia pri útoku nožom na gymnáziu vo švédskom meste Kristianstad. Polícia po čine zadržala jedného tínedžera, informovala agentúra DPA.

Šestnásťročný chlapec má podľa vyjadrenia miestnych úradov vážne rezné zranenia. Päťdesiatpäťročný učiteľ bol zranený ľahšie. Ako povedal miestny policajný šéf Anders Olofsson, útočníka zadržali policajti v priebehu siedmich minút od telefonátu na núdzovú linku.

Svedectvo jedného zo žiakov

Denník Dagens Nyheter uvádza svedectvo jedného zo žiakov, podľa ktorého vošiel útočník do triedy v čiernom rúšku na tvári a s reproduktorom, z ktorého hrala hudba. "Sprvu sme si mysleli, že ide o žart," povedal svedok. Mladík v rúšku však na učiteľa zaútočil kopancami a potom aj nožom. Voči zadržanému tínedžerovi už vzniesli obvinenie z pokusu o dvojnásobnú vraždu. Motív útoku je zatiaľ neznámy.

Švédska premiérka Magdalena Anderssonová reagovala na Facebooku, že útok na kristianstadskom gymnáziu ju "naplnil zdesením a hnevom". Doplnila, že švédske školy musia byť bezpečné.

Viac o téme: NôžUčiteľŽiakútok Švédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu