Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pokojný let sa zmenil na peklo! Museli zasiahnuť českí policajti, ktorí na palube prevážali zločinca

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Na palube holandského lietadla sa odohrala zápletka ako z filmu. Počas letu z Panamy do Amsterdamu sa totiž jeden z pasažierov pustil do ostatných cestujúcich. Mal byť pod vplyvom alkoholu a drog.

Ako sa neskôr ukázalo, cestujúci mal smolu, pretože v lietadle sedeli aj českí policajti zo špeciálnej jednotky leteckých maršálov, uvádza Nova. Z Panamy prevážali hľadaného podvodníka. Počas preletu nad Atlantikom museli v lietadle riešiť veľmi neobvyklú situáciu, pretože jeden z cestujúcich začal byť agresívny a pustil sa do ľudí okolo seba. 

Pokojný let sa zmenil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Posádka si s mužom nevedela poradiť, no českí policajti sú pre takéto situácie špeciálne vytrénovaní. Agresora sa im podarilo spacifikovať a izolovali ho od ostatných pasažierov. Hovorca českej polície Ján Daněk sa vyjadril, že "muži zákona prepravovali muža, ktorý bol hľadaný 16 rokov". V Latinskej Amerike bol známy ako Pražský podvodník. V Česku pôjde za mreže minimálne na šesť a pol roka.

Na sociálnej sieti úradoval ďalší očkovací hoax: VIDEO rozzúrenej ženy z lietadla nie je skutočné, len ho hrali!

Len pár dní pred podvodníkom z Panamy priviezli policajti do Prahy ďalšieho muža spoza Atlantiku, tentoraz odsúdeného na päť a pol roka za násilnú trestnú činnosť. "Zdržiaval sa hlavne v Mexiku. Podarilo sa mu precestovať Belize a Guatemalu. Nakoniec ho zadržali v Kolumbii," priblížil kriminalista z Oddelenia podpory pátrania policajného prezídia David Rodr. 

Viac o téme: LietadloBitkaLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu